Zorg en welzijn versterken elkaar in Gezondheidshuis de Componist

Met verhuisdozen in de hand, staan de nieuwe ‘bewoners’ van Gezondheidshuis de Componist aan de Diepenbrocklaan 1 in Nieuwegein te popelen om hun intrek te nemen. Zij gaan vanaf 23 mei 2022 vanuit het nieuwe centrum patiënten, cliënten en omwonenden de zorg en/of aandacht te geven die zij verdienen.

Zorgaanbieders én welzijnsorganisaties werken er samen onder één dak. En dat niet alleen, want zorgverleners zoals huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen gaan samenwerken, met elkaar én met diensten op het gebied van Welzijn. In het gebouw vind je namelijk ook het Buurtplein en de buurtverbinders, kinder- en jongerenwerkers van Movactor. Zij laten hier – samen met buurtbewoners – hun initiatieven, activiteiten en ideeën tot bloei komen. Ook het Sociaal Juridisch Servicepunt is hier te vinden. En er is ook een buurtlocatie van bibliotheek De Tweede Verdieping op het Buurtplein te vinden.

Wanneer je straks het nieuwe gebouw binnenkomt, heb je vanuit de ruime hal direct zicht op het Buurtplein. Hét ontmoetingspunt in de buurt waar u terecht kunt voor een praatje of een kop koffie. Een plek ook waar voor en door bewoners activiteiten worden georganiseerd.

Heb je zelf een goed idee om iets te organiseren of lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen op het Buurtplein, neem dan contact op met de buurtverbinder. Zij denken graag met je mee! Je kunt de buurtverbinder bereiken via buurtverbinders@movactor.nl.

Apotheek de Componist (voorheen Apotheek Nieuwegein) zal als eerste de deuren openen. Zij verhuizen op 19 mei en zijn vanaf 20 mei te bezoeken in het nieuwe gebouw. Voor de andere ‘bewoners’ geldt dat zij vanaf 23 mei in Gezondheidshuis de Componist starten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk