Toekomst School- en Sportgebouwen

Inwoners, sporters en andere belangstellenden zijn welkom om deel te nemen aan het stadsgesprek over de toekomst van school- en sportgebouwen in Nieuwegein. Het stadsgesprek vindt plaats op maandag 21 maart in de Brede School De Lotus aan de Lupinestraat 15 in Nieuwegein zuid en start om 19.30 uur.

Kinderen en volwassenen uit Nieuwegein gaan naar school of sport. Dat kan dankzij goede voorzieningen in onze stad. De samenleving maakt echter een ontwikkeling door waarbij andere wensen ontstaan ten aanzien van de inrichting en het gebruik van gebouwen. Door de vergrijzing van Nieuwegein worden bovendien niet alle gebouwen optimaal gebruikt. Veel (basis-) school- en sportgebouwen zijn in de jaren ‘70 gebouwd en inmiddels verouderd. De gebouwen zijn toe aan groot onderhoud, renovatie of sloop en/of nieuwbouw.

Wethouder Peter Snoeren: “Schoolbesturen en gemeente gaan de komende jaren investeren in de gebouwen. Dit biedt mooie kansen om beter aan te sluiten bij de behoeften van leerlingen, leerkrachten, ouders, sporters en wijkbewoners. Wij nodigen inwoners graag uit om hierover mee te denken. Wat vindt u belangrijk voor uw kind? Waar ligt uw behoefte als sporter? Welke kansen ziet u voor uw wijk?”

Tijdens het stadsgesprek in maart gaat het gesprek vooral over de uitgangspunten en ambities in algemene zin. Na de zomerperiode worden gesprekken georganiseerd op wijkniveau over de betreffende school- en sportgebouwen in die wijken. Met de opgehaalde input worden de plannen verder uitgewerkt.

De gemeente Nieuwegein vindt het fijn als u zich aanmeld voor het stadsgesprek. Graag vóór 16 maart bij Corine Polak, mail: c.polak@nieuwegein.nl of 030-7524046.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk