Tijdelijk gratis parkeren in City

Gemeente Nieuwegein en Winkelcentrum Cityplaza slaan hun handen ineen voor het indammen van de verspreiding van Coronabesmettingen in de binnenstad van Nieuwegein. Het gezamenlijke doel is het spreiden van bezoekers te stimuleren in de ‘daluren’, zodat er minder pieken ontstaan en bezoekers de Coronamaatregelen nog beter in acht kunnen nemen.

In de feestmaanden november en december wordt een grotere drukte verwacht, die met deze campagne beter kan worden gespreid. Vanaf 16 november 2020 tot 3 januari 2021 is parkeren in de parkeergarages gratis op maandag t/m zaterdag van 07.00 uur tot 11.00 uur. Parkeren op 2e Kerstdag en alle zondagen in december is dit jaar niet gratis, om te voorkomen dat op deze dagen teveel drukte ontstaat.

Meerdere initiatieven
Er zijn naast het gratis parkeren al eerder maatregelen genomen vanuit Winkelcentrum Cityplaza om het veilig shoppen te stimuleren, zoals het plaatsen van handdesinfectiezuilen, extra inzet van schoonmakers, aangegeven looproutes, online drukte-indicator, het gratis uitdelen van mondkapjes en het druktereguleringsbeleid uitgevoerd door beveiliging en handhaving. Tijdens de Black Friday-week worden hier nog dalureninitiatieven aan toegevoegd, zoals ‘win je kassa bon terug’ en ‘win een Cityplaza cadeaukaart.’

Naleving van de corona-maatregelen
Naleving van de Corona-maatregelen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Ook u kunt daarmee helpen. Ziet u dat mensen of bedrijven zich niet aan de regels houden, spreek die daar dan op een vriendelijke manier op aan. U kunt ook indien nodig een melding doen. Of bel de gemeente op het telefoonnummer 14 030.

Uw melding helpt ons om overzicht te krijgen van de naleving van de maatregelen. We kunnen niet overal naartoe. Op basis van uw melding én de signalen van onze handhavers op straat, bezoeken we zo snel en zoveel mogelijk gemelde locaties. We spreken mensen erop aan als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden.

4 thoughts on “Tijdelijk gratis parkeren in City

 1. Linda

  Parkeren kan beter zowieso gratis.

  1. MvV

   Geld dit alleen voor de parkeergarage of ook buiten de parkeergarage in City

 2. Linda

  Dat telefoonnummer is gewoon een kliklijn. Hoe erg ben je dan als je dat gaat bellen.

 3. Margaret

  En dan gaat iedereen juist in die tijd naar city, omdat het dan gratis parkeren is……. Maak het dan gewoon helemaal gratis of net zoals in IJsselstein standaard de eerste 2 uur gratis ongeacht of je voor een bepaald bedrag boodschappen doet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk