Tienjarige Tijs en burgemeester openen Rijtuigentuintje

De tienjarige Tijs van Rooijen opende als ‘burgemeester’ samen met burgemeester Frans Backhuijs het Rijtuigentuintje in de wijk Batau-Zuid. Thijs, burgemeester van deze nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt, is er trots op en zorgt dat de planten met de droogte water krijgen.

Bewoners van de Rijtuigenbuurt hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het Rijtuigentuintje te realiseren. In het midden van het tuintje prijkt de Social Sofa gemaakt van mozaïek. Bewoners en Statushouders werkten met elkaar in de Luifelstede aan de bank en leerden daardoor elkaar beter kennen. Tijs legde het eerste mozaïeksteentje.

Het Rijtuigentuintje is een initiatief van buurtbewoonster Mirjam de Reuver. Zij miste een ontmoetingsplek in de buurt. Het Rijtuigentuintje krijgt nog een totempaal, een kruidenspiraal en een kast voor vlinders. Het buurtinitiatief past in het doel van het project Betere Buurten. In dit project werken gemeente en bewoners met elkaar aan vernieuwing van hun buurt. Daarbij stimuleert de gemeente initiatieven uit de buurt door deze te ondersteunen.

Tijs met burgemeester Frans Backhuijs (Foto: Gemeente Nieuwegein)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren