Tieners opgepakt voor autobranden in Nieuwegein

In Nieuwegein zijn zaterdagavond in een paar uur tijd acht auto’s in vlammen opgegaan. De eerste autobrand ontstond rond 17.00 uur in de wijk Huis de Geer en de laatste die avond om 22.00 uur op de Pallasburg in Batau Noord. De politie gaat uit van brandstichting. Na de achtste brand zijn een jongen van 15 en een vrouw van 19 opgepakt, beiden uit Nieuwegein. Het tweetal wordt verdacht van het stichten van de achtste brand en de politie onderzoekt of ze ook betrokken waren bij de andere. Hun arrestatie werd aan het eind van de avond gemeld door de politie. De twee werden aangehouden naar aanleiding van de laatste brandstichting even voor 22.00 uur op de Pallasburg in Batau Noord. Eén van de verdachten werd op heterdaad betrapt, van de ander roken de handen nog naar aanmaakblokjes.

Wijze van brandstichting
Een bewoner liet onze redactie eerder weten: ‘Ik wil nog even iets aanvullen. Als opletpuntje voor onze wijk. Er wordt gebruik gemaakt van aanmaakblokjes voor de BBQ en die worden op de banden gelegd van een auto. Dus als je iets ziet roken bij de banden maak dan foto’s en bel het door naar de politie.’

In zeker drie verschillende wijken sloegen de vlammen uit een auto, in onder meer de Carmenlaan, de Apolloburg en de Titus Brandsmastraat. In die laatste straat brandde de voorkant van de wagen volledig uit. Ook een busje dat ernaast stond, raakte beschadigd en moest met geweld worden opengemaakt om de brand te blussen. Ook auto’s op de Rendierweide, Cantatelaan en de Bruijnlaan moesten het ontgelden.

De politie verspreidde eerder op de avond via Burgernet een signalering van de mogelijke dader. Omwonenden werd gevraagd in de buurt van Degenburg uit te kijken naar een man met donkere huidskleur, donkere kleding, muts, baard en snor. Hij zou ongeveer 35 jaar oud zijn en 1 meter 60 lang. Deze man is niet gevonden.

Druk in de Buurtwhatsappgroepen
De hele avond was het druk in de Buurtwhatsappgroepen voor de wijken Zuilenstein en Batau. Mensen spraken hun verontwaardiging uit en gingen massaal naar buiten om te kijken naar mogelijke daders. Uiteindelijk heeft de politie op aanwijzing van één van onze Buurtwhatsappers twee daders kunnen aanhouden! Heeft u zich al aangemeld voor de groep van uw wijk? Aanmelden kan hier.

Zomaar een reactie uit de Buurtwhatsappgroep

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein is heel blij met de manier waarop inwoners zich hebben opgesteld bij de reeks autobranden van gisteravond. Dankzij oplettende getuigen kon de politie meteen in actie komen, zegt Backhuijs.

“Wat afgelopen nacht in Nieuwegein is gebeurd, kan absoluut niet door de beugel. Moedwillig auto’s in de brand steken, en dus eigendommen van anderen vernielen waardoor mensen in de problemen komen, kunnen en mogen wij niet tolereren”, laat de burgemeester weten.

“Ik wil dan ook alle inwoners bedanken die afgelopen nacht alert zijn geweest en hebben gemeld. Er zijn diverse keren verdachte situaties gemeld. De politie is er vervolgens direct op afgegaan. Veiligheid is iets dat we samen bereiken: politie, gemeente en inwoners.”

Vrijdagavond rukte de brandweer in Nieuwegein ook al uit voor drie autobranden. Ook toen werd een signalement verspreid, maar dat leverde niets op.

One thought on “Tieners opgepakt voor autobranden in Nieuwegein

  1. […] 19-jarige vrouw die verdacht wordt van elf autobranden in Nieuwegein op 29 november en 1 december jl. zit in afwachting van de rechtszitting nog steeds […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren