Politie zoekt vermoedelijke daders van autobranden in de wijk Zuilenstein

Donderdagavond rond 19.15 uur hebben er op de Nabuccolaan, Strawinskystraat en de Beethovenstraat in de wijk Zuilenstein drie autobranden plaatsgevonden. De politie vermoed de signalementen te hebben van de mogelijke daders. De politie heeft in de omliggende wijken naar de twee personen gezocht maar zijn niet gevonden. De brandweer had de brand op de Strawinskystraat en de Nabuccolaan snel onder controle maar deze auto’s moeten als verloren beschouwd worden. Politie doet onderzoek. De auto op de parkeerplaats aan de Beethovenstraat liep lichte schade op. De autobranden trok veel bekijks.

Over de mogelijke daders
Het zou gaan om twee blanke jongens met een lengte van ongeveer 1.75 meter. Ze hebben beide een fors postuur en dragen donkere kleding. Een van de verdachten draagt een oude schaatsmuts. Zij zouden zich verplaatsen op een herenfiets en op een damesfiets. Mocht u iets gezien hebben bel dan met de politie middels 112.

Wijze van brandstichting
Een bewoner laat weten: ‘Ik wil nog even iets aanvullen. Als opletpuntje voor onze wijk. Er wordt gebruik gemaakt van aanmaakblokjes voor de BBQ en die worden op de banden gelegd van een auto. Dus als je iets ziet roken bij de banden maak dan foto’s en bel het door naar de politie.’

Redactie: Heeft u foto’s van de autobrand op de Nabuccolaan of de Strawinskystraat van vanavond mail die dan naar redactie@pen.nl. Ook is het mogelijk om het materiaal te sturen naar onze WhatsApp op nummer: 0646139696. Woensdagavond vond er ook al een autobrand plaats nabij de Neptunesburg in de wijk Batau Noord. Ook deze brand zou zijn aangestoken.

De eigenaar van deze auto: ‘Wij wonen in de Chopinstraat de auto staat op de parkeerplaats Beethovenstraat. Op de Strawinskystraat stond ook een de brandweerauto. Deze kon zo door rijden naar ons. De andere twee zijn helemaal uitgebrand. Die van ons heeft schade maar dat is uit. Ik keek net uit het raam toen ik hem zag branden.

Hieronder enkele foto’s van de autobrand op de  Nabuccolaan gemaakt door een buurtbewoner

One thought on “Politie zoekt vermoedelijke daders van autobranden in de wijk Zuilenstein

  1. […] werden meerdere auto’s in deze wijk in brand gestoken, werd iemand neergestoken bij een bushalte in de wijk en overleed de 71-jarige wijkbewoner Joop […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk