Theo Visser geeft orgelconcert in Petruskerk

Theo Visser, organist van de Hooglandse Kerk in Leiden en orgeldocent aan Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein, verzorgt op zondag 18 augustus om 15.00 uur een orgelconcert in de Petruskerk van Zuidbroek.

Visser zal in het kader van het “Johann-Ludwig-Krebs-jaar (2013 is zijn 300ste geboortejaar) een groot werk van hem spelen, zijn Toccata &Fuga in a. Tevens staat van Johann Gottfried Walther een variatiereeks over het bekende lied “Meinem Jesum lass ich nicht” op het programma.

Muziek van grootmeester Johann Sebastian Bach zal ook niet ontbreken. Van hem wordt het virtuose Pièce d’orgue gespeeld, het ingetogen koraalvoorspel An Wasserflüssen Babylon, en het fraaie Von Gott will Ich nicht lassen. Hij zal het programma besluiten met een bijzonder groots Frans werk van de beroemde componist Jean-Philippe Rameau. Visser is sinds 1999 vaste bespeler van de orgels van de Hooglandse Kerk te Leiden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren