Katern

TeeVee or not TeeVee: ‘Kunst: & Vriendschap’

Ja, die televisie kan ik maar niet loslaten. Vorig jaar ging ‘Ik Vertrek’ niet door, en nu zie ik het er weer van komen dat het niets wordt. Heel raar hoor, ik had gereageerd op een oproep van RTL. Zij vroegen aan mensen die hier wonen om een grote stad te laten zien. Ik woon dicht bij Genua (50 km), en schreef hun dat ik het wel leuk vond om te doen. Toen kreeg ik een mail terug dat ik wat vragen moest beantwoorden. Dat deed ik meteen en nog geen dag later een hele enthousiaste mail dat ze graag met mij op stap willen. De producer zou mij die vrijdag bellen. Ik heb mijn mobiel steeds bij me gehad, maar ze belde naar ons vaste nummer. Riccardo heeft haar nummer opgeschreven en ‘s-avonds heb ik haar weer gebeld. Zij liep toen in een winkel in Nederland, het was koopavond, en ze beloofde dat ze maandag terug zou bellen over de lokatie enzo. En ik wacht nu dus  nog steeds op haar belletje………en zaterdag 18 juli zou de filmdag zijn.

Vandaag boekten er weer mensen uit België voor a.s. zaterdag voor 2 appartementen, dus ik denk dat ik hier nodig ben en natuurlijk bij mijn vriendin, daar vertel ik zo over……….. Dus ik denk dat ik weer pech heb, aan de andere kant, en dat kan ik nu wel vertellen, ik weet nog geen donder van Genua, ja waar de Ikea zit. Dus ik was al aan het ‘googelen’, en een andere vriendin had al een echte Genovese vrouw benadert die mij wat in het oor wilde fluisteren.

Vriendschap heb je nodig, ook hier. We hebben een aantal vrienden hier die op ons kunnen rekenen en andersom ook. Zo hebben vrienden van ons een heel groot stuk land, twee bergjes verder, en die hebben 5 luxe tenten neergezet. Heel mooi, maar 4 juli kwamen de eerste gasten en ik heb dus 3 dagen geholpen, want er moest nog zo veel gedaan worden. Maar het is gelukt, de eerste gasten kwamen toen de eerste tent klaar was en de rest kwam pas in de avond.

Nu ga ik daar af en toe helpen, morgen wil ze voor 26 man gaan koken, zij durft. Ik help dan mee, lachen……. En wat ook zo mooi is van al die vriendschappen, er is een soort doorgeef systeem als er een aanvraag is en  ik ben vol, dan schrijf ik de andere aan. Dit gaat heel goed, we gunnen elkaar een volle bak. Kunst, ja ik heb er niet echt verstand van, ik vind iets mooi of lelijk. Maar onze vrienden uit Spigno Monferrato lenen hun kunst aan ons uit. Hij is kunstenaar, kan heel mooi schilderen en maakt van hele simpele dingen hele mooie kunstvoorwerpen. Onze muren waren wat kaal ondanks de mooie Pietrastenen, en toen hebben we afgesproken dat hij de muren gaat decoreren. Nu hangt bijna in elk appartement een schilderij en wat kleine schilderijtjes. De gasten kunnen deze kopen, zo hebben we er allebei profijt van.

Her weer is nog steeds heel goed, wel een beetje bewolkt af en toe en in de verte zien we het regelmatig onweren, maar op onze berg schijnt de zon.  Het zwemad wordt dus intensief gebuikt. De gasten die 10 dagen zouden blijven hebben 6 dagen bijgeboekt, en vanmorgen zijn ze vertrokken. Ik zal ze missen, het waren zulke leuke lui.

Van de week was ik Layla kwijt. Overal gezocht en dacht echt dat ze ergens heen gelopen was en verdwaald of zo. Ze heeft namelijk nooit een riem om, loopt altijd los. Dus de gasten, Riccardo en ik de hele berg afgezocht, luid roepend en nog verderop bij de buren wezen vragen. En toen gingen we een beetje verdrietig naar huis……….lag ze onder een stoel in de woonkamer te slapen. In Nieuwegein ga je effe naar de dokter, en kun je vervolgens gewoon weer naar je werk, alles gaat op afspraak. Hier niet.

Onze dokter is ambulant, dus iedere dag is hij 2 uur in ons dorp. En dan moet je wachten……. heel lang. En dan ga je naar binnen, zit er één of andere brompot gebogen over zijn computer, kijkt je amper aan. Dus ik begin te stotteren dat we Olandesi zijn maar hier wonen en komen voor een recept die in Nederland heel gewoon was. Hier dus niet, toch een beetje in de rimboe denken we. Maar toen keek de dokter toch even naar de kwaal en vervolgens schreef hij een alternatief uit. De apotheek in ons dorp kon het originele niet maken, en de grote apotheken in de grote stad zijn gesloten, vakantie. Dus het alternatief maar gedaan, het zijn nu dus 2 tubes die ik zelf mix. Hoop dat het werkt.

Maar wat mis ik mijn oude vertrouwde dokter uit Batau-Noord, dit is echt zo’n type ‘vee-arts’, nors kijkend en heeeeele grote handen. Hoop dat ik hem niet vaak nodig heb, maar het scheelt, voor de bekende onderzoeken bij vrouwen ga je lekker naar het ziekenhuis. pfff. Mensen, ik ga verder met mijn appartementjes, het wordt heel druk met gasten. Allemaal een fijne vakantie, mooi weer en gezond weer terug.

Ciau

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!