Katern

Tafeltennisdames Nieuwegein wederom naar de finale in de eredivisie

In de play-offs van de eredivisie tafeltennis hebben de dames van VTV de finale bereikt ten koste van SKF. De ploeg uit Nieuwegein was met 3-4 te sterk voor de Veenendalers en wist het thuisvoordeel niet om te zetten naar de winst. Het was een gedenkwaardige halve finale tussen SKF en VTV. Het clubgebouw zat boordevol publiek. De sfeer zat er vanaf het begin goed in.

De wedstrijd kende onverwachte wendingen. Eigenlijk gelijk al in het begin toen Brenda Vonk in de tweede game van de openingspartij sterk terugkwam. Tanja Helle herstelde haar overwicht en bracht VTV op voorsprong. SKF had echter de betere tussenstand van 2-1 in de pauze dankzij sterke optredens van Melanie Bierdrager en Marlotte Staps.

Na de pauze zagen we opnieuw kerend tij in de wedstrijd tussen Brenda Vonk en Sanne de Hoop. Ook daar zagen we Brenda sterk terugkomen in de tweede game, maar Sanne de Hoop won alsnog de partij. Tanja Helle zette het VTV-team op een 2-3 voorsprong dankzij een zwaarbevochten overwinning tegen een opvallend sterk spelende Marlotte Staps. Melanie Bierdrager bracht SKF op 3-3 door haar overwinning op Chana van der Venne.

Het afsluitende dubbelspel moest de beslissing brengen. Brenda Vonk en Melanie Bierdrager brachten SKF op een 2-0 voorsprong in games. Toen wisten Sanne de Hoop en Tanja Helle de laatste wending aan de wedstrijd te geven. Sanne en Tanja wonnen de vijfde game, waardoor VTV opnieuw mag uitkomen in de eredivisiefinale, ditmaal op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei in Hilversum.

In de finale neemt VTV het op tegen Dozy Den Helder. Den Helder won overtuigend met 4-0 van Scylla. Vorig seizoen veroverde VTV ook  de landstitel. De kans is dus aanwezig om dit succes voort te zetten.

Op de foto van links naar rechts: Sanne de Hoop, Emma van der Zanden, Tanja Helle, Bert van Schaik, Chana van der Venne en Vera van Boheemen. (Foto: Cees van Schaik)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk