Katern

Tafeltennisters uit Nieuwegein landskampioen

De tafeltennisfinale van de eredivisie dames van het najaarseizoen 2021 is gewonnen door VTV uit Nieuwegein. In een spannende wedstrijd tegen Scylla Leiden werd in de laatste wedstrijd beslist wie de beker mee naar huis mocht nemen. Scylla versloeg vorige week nog de torenhoge favoriet voor het landkampioenschap Doze Den Helder, dus de dames uit Nieuwegeiun stonden op scherp.

In de eerste wedstrijd versloeg de Nieuwegeinse Dong Li Marie van de Depuydt. Hierdoor nam Nieuwegein een voorsprong van 1-0. Esmee van Marwijk van Scylla trok daarna de stand gelijk tegen Vera van Boheemen: 3-1. Hiermee kwam de tussenstand VTV-Scylla op 1-1

VTV kwam in de derde wedstijd op achterstand. Sanne de Hoop verloor nipt met 2-3 van Maaike van de Pavoordt. Hierdoor leidde Scylla met 1-2. Dong Li won ook haar 2e wedstrijd met 3-0 tegen Esmee van Marwijk. De staan werd hierdoor weer gelijk: 2-2.

Sanne de Hoop won met 3-1 van Marie Depuydt en zette VTV weer op een 3-2 voorsprong.

Maaike van de Pavoordt van Scylla won met 12-10 in de 5e game van Vera van Boheemen, en bracht de stand op 3-3. Het dubbel moest de beslissing brengen.

In deze dubbel was het de beurt aan Sanne de Hoop en Dong Li uit Nieuwegein, zij speelden tegen Esmee/Marie. Lang leek het er op dat de beker naar Leiden zou gaan maar de dames uit Nieuwegein maakten hun achterstand van 0-2 snel goed en wonnen uiteindelijk de dubbel met 3-2 in deze dubbel. Hiermee komt de eindstand op 4-3. VTV wint de damesfinale van de eredivisie 2021.

Op de foto de speelsters en landskampioenen van Nederland met de beker

Blijdschap bij VTV
“We kunnen helaas geen feestje vieren want alles is dicht”, blikte Dong terug op de zege. “De finale was heel spannend. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik ben blij dat we hebben gewonnen. Ik had het eigenlijk ook wel verwacht.”

Dong stond aan de wieg van het team van VTV. Het veroveren van de landstitel is voor haar dan ook een droom die uitkomt. “Dit wilde ik al heel lang met VTV. Ik ga nog wel door komend seizoen. Daarna ga ik over mijn toekomst nadenken”, aldus Dong die volgende week 50 wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk