Taakstraf voor eigenaresse van rottweiler die kinderen beet in park Oudegein

De rechter veroordeelt een eigenaresse van een rottweiler in Nieuwegein tot een taakstraf van 40 uur. De hond beet op 11 augustus 2019 drie kinderen ter hoogte van de kinderspeeltuin in park Oudegein. De drie slachtoffers raakten gewond en moesten worden behandeld door een dokter. Voor het gezin waren de gevolgen groot. De vader en de kinderen hebben therapie moeten volgen en nog altijd zijn de kinderen op hun hoede voor honden en bang als die niet zijn aangelijnd.

De hond mocht niet los lopen in het park, maar dat gebeurde wel. Hij rende op het oudste kind van 6 jaar oud af, dat voorop fietste. “Het jongetje schrok hiervan, gilde en wilde terug naar zijn vader”, aldus het OM. “Hij en zijn twee zusjes van 3 en 4 werden gebeten. De eigenaresse kon de hond weer aanlijnen, nadat de vader van de kinderen de hond in zijn nek had gegrepen.”

In eerste instantie wilde de vrouw haar gegevens niet geven aan de vader. Drie dagen later meldde zij zich alsnog bij de politie. De kinderen hadden bijtwonden op hun achterhoofd en in het gezicht.

Geen positief gedrag
Uit gedragsonderzoek van de Universiteit Utrecht is gebleken dat de hond “geen positief gedrag” vertoonde. Het dier zou geen training hebben gehad in zijn opvoeding en afrennen op andere honden. “Dat kan uitmonden in agressie”, zei de officier tijdens een vorige zitting. Na het gedragsonderzoek is besloten de hond te laten inslapen.

De rechter vindt nu dat de eigenaresse schuldig is, omdat zij “onvoldoende zorg bood voor een onder haar hoede staand gevaarlijk dier”. Naast de taakstraf moet ze een schadevergoeding van 3.864,92 euro betalen aan de slachtoffers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!