Taakstraf voor chauffeur die Melissa (29) doodreed op vluchtstrook A2 bij Nieuwegein

Vrachtwagenchauffeur E.J. is schuldig bevonden aan ‘aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag’. De rechtbank heeft hem veroordeeld tot 240 uur taakstraf en twee jaar rijontzegging, waarvan een jaar voorwaardelijk. De ouders van de omgekomen Melissa moet hij beide een vergoeding van 2500 euro betalen vanwege schade voor onherstelbaar verlies. Het Openbaar Ministerie (OM) had een jaar celstraf geëist en een rijontzegging van vier jaar.

“Die dag is alles mij afgenomen. Het verlies is niet in geld uit te drukken.” Dat zei oud-kickbokser Robin van Roosmalen twee weken geleden in de rechtbank over de fatale aanrijding op de A2 bij Nieuwegein op woensdag 13 januari 2022. Zijn 29-jarige zus Melissa kwam daarbij om het leven, zelf raakte hij zwaargewond.

De rechtbank vond het bewonderenswaardig hoe broer Robin zich kon verplaatsen in de positie van verdachten. Hij vond een gevangenisstraf voor de chauffeur niet op zijn plaats en wilde het ook niet hebben over een schadevergoeding. “De verdachte heeft uitgebreid spijt betuigd en moet de gevolgen van het ongeluk zijn hele leven lang bij zich dragen”, zei de rechter. Medio augustus 2022 gaf de kickbokser in een verklaring aan te stoppen met zijn carrière, dit vanwege de verwondingen die hij had opgelopen bij het ongeluk.

Chauffeur E.J. betuigde twee weken geleden tijdens de zitting meermaals diepe spijt. Zijn advocaat reageerde geschrokken op de celstraf die het OM eiste. Volgens haar heeft de chauffeur geen strafbare handelingen verricht en zou hij vrijgesproken moeten worden. Als de rechtbank het anders ziet, zou alleen een taakstraf op zijn plaats zijn.

Robin van Roosmalen reageerde daarop via zijn advocaat: “Mijn cliënt krijgt er geen warm gevoel van als meneer naar de gevangenis gaat, maar ook niet dat hij taxichauffeur wil worden.” De Utrechter heeft sinds het ongeluk niet meer als vrachtwagenchauffeur gewerkt, onder meer omdat hij door de verwondingen aan zijn hand niet meer kan laden en lossen. Hij is nu van plan taxichauffeur te worden. Slachtoffer Robin hoopt dat hij dat plan laat varen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk