Taakstraf geëist voor overval op snackbar aan de Handelskade

Justitie heeft afgelopen vrijdag jeugddetentie en een taakstraf geëist tegen de twee overvallers van cafetaria Het Anker aan de Handelskade in Vreeswijk. Ze moeten de eigenaar ook een schadevergoeding betalen. Of beide jongens ook iets te maken hadden met de overval op een snackbar in Lopik dezelfde avond is onduidelijk. De rechter doet op 13 maart uitspraak.

De twee vielen op 15 september 2017 rond 21.40 uur binnen bij de snackbar. Eén van de mannen had  een vuurwapen en de andere man beschikte over een stroomstootwapen. Ze eisten geld. De medewerker kreeg een plastic tas van Albert Heijn toegegooid om het geld in te doen. Na één minuut vonden de overvallers het genoeg geweest en gingen ze er met de plastic tas met geld vandoor.

Tegen beide minderjarige verdachten is 150 dagen jeugddetentie geëist, waarvan een deel voorwaardelijk. Omdat ze de resterende dagen al in voorarrest hebben uitgezeten, hoeven ze bij deze straf niet meer de cel in. Wel wil justitie dat ze allebei een werkstraf van 100 uur uitvoeren.

Een van de daders met het vuurwapen ten tijde van de overval

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren