Daders gezocht van gewapende overval op snackbar Het Anker in Vreeswijk

De twee mannen die in september snackbar Het Anker in Nieuwegein overvallen, hebben daar maar een minuut voor nodig. Een medewerker van snackbar Het Anker aan de Handelskade in Nieuwegein staat op vrijdag 15 september rond 21.40 uur nog wat snacks te bereiden voor twee klanten, als er twee gewapende mannen in donkere kleding binnenkomen.

WAPENS
Eén van de mannen heeft een vuurwapen en de andere man beschikt over een stroomstootwapen. Ze eisen geld. De medewerker krijgt een plastic tas van Albert Heijn toegegooid om het geld in te doen. Na één minuut vinden de overvallers het genoeg geweest en gaan ze er met de plastic tas met geld vandoor.

GETUIGEN
De klanten twijfelen geen moment. Ze rennen de mannen achterna, maar helaas is het al te laat. Beide overvallers springen achterin een vluchtauto en sindsdien ontbreek elk spoor. De vluchtauto is hoogstwaarschijnlijk een donkere Volkswagen GTI Polo, maar dit zou ook een Golf kunnen zijn.

VERBAND
Opvallend is dat er op die avond nóg een gewapende overval was, op een snackbar in Lopik. De recherche sluit een eventueel verband niet uit.

SIGNALEMENT
Verdachte 1 (met het pistool)
– Lichtgetinte man18-20 jaar
– Slank postuur
– Donkere zonnebril
– Zwarte sjaal
– Zwarte handschoenen
– Donkerblauwe jas met capuchon
– Zwarte spijkerbroek
– Blauwe schoenen

Verdachte 2 (met het stroomstootwapen)
– Lichtgetinte man 18-20 jaar
– Stevig postuur
– Donkere zonnebril
– Zwarte jas
– Zwarte trainingsbroek met witte tekens op het rechterbeen
– Zwarte sportschoenen met witte streep, vermoedelijk Nike

Was u getuige van deze snelle overval of weet u iets over een eventueel verband tussen de overvallen in Nieuwegein en in Lopik? Neem dan contact op met het tipnummer: 0800 – 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk