SV Parkhout na winst op Sleeuwijk verzekerd van 2e Klasse

Ook volgend seizoen heeft SV Parkhout uit Nieuwegein zich verzekerd om in de 2e Klasse te spelen. Door de 1-3 overwinning in – en tegen Sleeuwijk heeft het team van coach Kevin Reinhard rechtstreekse handhaving afgedwongen en eindigt zowaar op de 5e plaats in de eindrangschikking. Wie had dat gedacht rond de winterstop waar een laatste plaats het resultaat was van een uiterst moeizame eerste competitie fase.

Bij de foto: Jeroen heeft de bal ingekopt. De doelman van Sleeuwijk probeert nog de bal te keren. In de 3e min is het al 0-1

Gerard van Vliet, onze reporter ter plekke voor De Digitale Stad Nieuwegein: ‘De vele meegereisde supporters van SV Parkhout hadden zich door de file op de A27 moeten wringen om het team van aanvoerder Ryan Verkerk aan te moedigen. In de 3e min maakte Jeroen Scholman al de 0-1. Dat wordt weer een leuke middag hoorde ik de Sleeuwijk supporters achter mij brommen.’

‘Het vervolg liet zien dat de vorige week al gedegradeerde thuisploeg, met viertal jeugdige spelers het SV Parkhout toch nog knap lastig kon maken. Ruststand 0-1 en dat was niet zozeer de verdienste van de bezoekers uit Nieuwegein.’

‘Al vroeg in de tweede helft schoot verdediger Niels van Oort, op aangeven van Casper Baggen de 0-2 tegen de touwen. Het signaal voor de bezoekers om nog meer achterover te gaan leunen, waardoor de thuisploeg veelvuldig in balbezit kwam. Het was Timo Meerding, die in de 84e minuut keeper Corne Dekker bij het uitverdedigen zo onder druk zette, waardoor balverlies volgde, en hij simpel de 0-3 kon binnentikken. Scheidsrechter Nico Opstraat uit ‘s-Hertogenbosch keurde het doelpunt goed waar de SV Parkhout supporter achter mij toch van mening was dat Timo met wat duw en trekwerk in balbezit was gekomen.’

‘Van een opzichte verdedigingsfout in de defensie van SV Parkhout enkele minuten later, profiteerde Frank van Schiphorst en zorgde dat de eindstand van 1-3 in de geschiedenisboeken kon worden bijgeschreven.’

‘Na afloop felicitaties voor de spelers en trainer van SV Parkhout die toen alle uitslagen bekend waren, hoorde dat zij op de 5e plaats terecht waren gekomen in de 2e Klasse. Het geeft aan op welke bizar dun koord de laatste competitieronde is gedanst. De thuisploeg, vorig seizoen gepromoveerd uit de 3e klasse, beruste in hun lot een gaan het volgend seizoen opnieuw in de 3e klasse proberen.’