De Plussen en Minnen van Herman Troost

Herman Troost inventariseert voor het zomerreces nog één keer wat actuele plussen en minnen: de consternatie rond de Geinsche Hof, fietspaden en een uit de bocht vliegend raadsvergadering.

Herman Troost:’De brand in De Geinsche Hof, wat een consternatie! Gelukkig zijn er geen doden gevallen, maar veel scheelde het niet. Doortastende bouwvakkers deden wat ze moesten doen en redden, gewoon door aan te pakken met de middelen die ze hadden, een groot aantal senioren uit de rook, die om wat voor redenen dan ook de bovenste verdieping ingeblazen werd.’

Een min kreeg de gemeenteraad deze keer: ‘Een duidelijke min voor de manier waarop de raadsvergadering van 29 juni op het laatste moment uit de bocht vloog. Met een overladen agenda – met o.a. het raamwerk voor de Programmabegroting 2012, de Economische Visie, de Jaarrekening 2010, de Voorjaarsnota 2011 en de Exploitatierekeningen van het Grondbedrijf – werd er vooraf al flink ingezet hoe laat het zou worden. Het lukte voorwaar, zij het dat enkele fracties maar enkele seconden van hun spreektijd over hielden. De PvdA kreeg per vergissing vijf minuten korting, maar wist zich er ook doorheen te slaan.’ Klik hier om naar de column te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk