Succesvolle Koningsdag in Vreeswijk

Een ouderwets drukke Koningsdag in een gezellige, sfeervol oranje gekleurd Vreeswijk. Na twee jaar coronapauze hebben duizenden bezoekers zich uitstekend kunnen vermaken. Met de medewerking van de auto bezittende inwoners was het gehele vrijmarktterrein autovrij. In de nachtelijke uren heeft handhaving slechts een paar auto’s laten wegslepen.

De traditionele grote vrijmarkt en commerciële markt door het hele gebied kwamen in de ochtenduren wat aarzelend op gang. In de loop van de ochtend werd het al drukker. Na 12.00 uur waren alle straten vol bezoekers, die niet alleen genoten van de gemoedelijke sfeer, maar ook van het zonnetje dat zorgde voor een aangename temperatuur. De vele kleedjesverkopers op de vrijmarkt deden goede zaken en herhaaldelijk hoorden men de kreet: “ik ben los”. Soms werd er tussen koper en verkoper stevig onderhandeld. Na het middaguur vormden zich bij de vele foodkramen en overige attracties flinke rijen. Ook de commerciële markt draaide goed. In veel tuinen en huiskamers in en rond Vreeswijk zullen bij de plantenman gekochte planten een plekje hebben gekregen.

Heel Vreeswijk Bakt
Het nieuwe evenement op Koningsdag waarbij huis- tuin- en keukenbakkers streden om de titel ‘Meesterbakker van Vreeswijk’ had graag wat meer deelnemers gezien. De jurering trok veel geïnteresseerde belangstellenden. De deskundige jury kon na zorgvuldig overleg en na het proeven van de gemaakte producten de prijswinnaars bekend maken.

Bij de jeugd ging de eerste prijs naar Marle Bongers, met ‘I love Oranje.’ In de categorie Volwassenen ging Marijn Trommelen met de hoofdprijs aan de haal met ‘Vorstelijk Heerlijk.’

Foto: Reggie Kuster

Overige activiteiten
De vele bezoekers hebben daarnaast genoten van het dweilorkest, het orgel bij de Wilhelminabrug, het varen op de Vaartse Rijn, de vele straattheateracts, zoals de steltloper en de ganzenparade. De kinderkermis en kinderactiviteiten op de Prins Hendriklaan hadden niet te klagen over belangstelling. Voor het haarvlechten was er een wachttijd van ruim een uur. De oude brandweerauto op De Helling waar de jonge jeugd als een echte spuitgast met een brandslang op een modelhuis konden richten was continu in gebruik. Bij de informatiekraam bemand door scouting Vreeswijk vlogen de puddingbroodjes over de toonbank. Het publiek heeft verder kunnen genieten van de koren bij de Oranjebrug.

Bij Café Friends hebben duizenden genoten van de optredens van diverse artiesten op de avond voor Koningsdag en ook op de dag zelf.

Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en de medewerking van de inwoners van Vreeswijk kan de Oranjevereniging terugkijken op een traditioneel en gezellig feest. Een feest met veel publiek dat rondstruinde op de vrijmarkt en met volle terrassen bij de horeca.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk