Succesvolle jubileum editie Galepop!

Van de tien Galepopfestivals was deze jubileum uitvoering misschien wel de allerbeste! Hoewel het aantal bezoekers achter bleef bij vorig jaar, maakten de drie bands van Galepop X een feestje. Om 21.00 uur precies stonden The Kiks voor de openingsact klaar. De band, met frontman Dave von Raven, deed wat het aanwezige publiek gedurende het eerste uur van het festival verwachtte; in een rap tempo speelde The Kik nummers van hun debuutalbum “Springlevend” maar werd ook werk van het nieuwe album The Kik 2 (release 25 april Rotown Rotterdam) met de kenmerkende bravoure door Dave gepresenteerd.

Daar waar de toeschouwers tijdens het optreden van The Kik de dansvloer nog deels leeg lieten, zorgde Out Of Time (OOT) er voor dat het enthousiaste publiek onmiddellijk de dansvloer op zocht. En een volle dansvloer zou het ook de hele avond blijven. OOT, met nieuwe leadzanger Simon Linnenbank, was beter dan ooit. Een zeer gevarieerde setlist met heel veel bekend werk uit de jaren 70/80 werd door de bezoekers enorm gewaardeerd.

Het slotoptreden (en voor het eerst op Galepop) werd verzorgd door band Junior Souls Revival: pakkende, swingende, uitnodigende soul-, dance- en discoclassics passeerden zonder enige onderbreking en in een rap tempo de revue. Om 01.00 uur was Galepop X al weer geschiedenis en vertrok het publiek moe en tevreden huiswaarts.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk