Succesvol boek Twee dorpen in oorlogstijd krijgt vervolg

Een gift van het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein maakt het mogelijk dat auteur Renée Blom is gestart met het maken van een deel 2 van het succesvolle boek ‘Twee dorpen in oorlogstijd – Herinneringen uit Jutphaas en Vreeswijk’. Elja Schwarz, voorzitter van het comité: “Ook na 75 jaar blijven wij herdenken en vieren. Daarvoor is het belangrijk een goed beeld te hebben van wat zich in Jutphaas en Vreeswijk in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.” Het boek dat begin mei verscheen, loopt heel erg goed en auteur Renée Blom heeft inmiddels een 2de druk besteld.

Ook in deel 2 wil Renée zoveel mogelijk persoonlijke verhalen bij elkaar brengen. “Ik dacht dat ik best al veel wist van Nieuwegein, maar dit project heeft me niet alleen verrast, maar eigenlijk ook totaal overdonderd! Zoveel verhalen, zoveel daden van verzet, maar ook zoveel verdriet en angst.”

Tijdens het maken van het eerste boek, wisten steeds meer mensen met hun verhalen Renée te vinden en dat gaat door tot op de dag van vandaag. “Voor deel 2 neem ik zeker een jaar de tijd”, vertelt Renée. “Deel 1 hebben we in amper 6 maanden gemaakt. Dat is kort als je bedenkt dat we alle teksten en foto’s moesten verzamelen en daarna tot een leesbaar geheel hebben gemaakt. Dat we met veel mensen hebben gesproken en de vormgever er ook nog iets moois van moest maken.”

Oproep voor verhalen en foto’s
Woonde u zelf toentertijd in Vreeswijk of Jutphaas of kent of kende u mensen die er woonden en wilt u herinneringen en/of foto’s delen, stuur dan een mail naar Renée Blom via het e-mailadres: wo2innieuwegein@gmail.com

Vaderdag
Nog op zoek naar een mooi cadeau. Deel 1 is te koop via Renée of bij Bruna Muntplein en bij The Read Shop Nieuwegein.

Foto: Renée is blij met een nieuwe voorraad boeken; mooi op tijd voor Vaderdag. Foto: Ron Blom

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren