Subsidie voor Nieuwegeinse Cultuurdagen

Kunst Centraal- het provinciaal steunpunt voor kunsteducatie- organiseert in samenwerking met De Kom al een aantal jaren de Nieuwegeinse Cultuur dagen. Deze dagen zijn bedoeld voor de 3e en 4e klassen van het voortgezet onderwijs. 1200 Nieuwegeinse leerlingen van het Anna van Rijn, het Oosterlicht en het Cals College worden op actieve en passieve wijze met verschillende cultuur uitingen geconfronteerd.

De Cultuurdagen zijn in het kader van het vak CKV (Culturele & Kunstzinnige Vorming) opgezet als introductie op de eigen culturele omgeving. De Cultuurdagen vinden op verschillende locaties in Nieuwegein plaats. Voor de 4e klassen Havo NWO op 7, 12 en 14 oktober 2004; voor de 3e klassen VMBO deels op 9 maart 2005, deels (de overige drie) moeten ze nog worden gepland. In totaal gaat het om 7 Cultuurdagen.

Tal van Nieuwegeinse (culturele) instellingen participeren in de Cultuurdagen. Voor de jaren 2002 t/m 2004 draagt de provincie i.h.k.v. het Actieprogramma Cultuur bereik voor een deel in de kosten bij. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de Cultuur dagen 2004 een subsidie van € 5.868 beschikbaar te stellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk