Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Er is weer subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen in uw woning. Op 31 mei stelde minister Donner 10 miljoen euro beschikbaar voor de verlenging van de Rijkspremie Meer Met Minder. Deze subsidie kan nog twijfelende woningeigenaren over de streep trekken. Energiebesparing is betaalbaar, zorgt voor meer wooncomfort en lagere energielasten.

Aan de voorwaarden en systematiek is niets veranderd ten opzichte van de vorige Meer Met Minder subsidieregeling. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door een bedrijf dat aangesloten is bij Meer Met Minder en bedraagt 300 of 750 euro, afhankelijk van de mate waarin de energiezuinigheid van de woning verbetert. De keuze van de energiebesparende maatregelen moet gebaseerd zijn op een officieel Maatwerkadvies Energiebesparing inclusief Energielabel. De subsidie kan gecombineerd worden met andere subsidieregelingen, zoals met de per 2 mei gesloten provinciale regeling ‘Meer met Minder in Utrecht 2011′. Vóór de sluiting hebben zeker 140 woningeigenaars in Nieuwegein subsidie hiervoor aangevraagd via het project Nieuwegein €nergiek.

De subsidieregeling loopt tot eind 2011 of tot het budget op is. De btw-verlaging van 19% naar 6% op de arbeidskosten bij isolatiewerkzaamheden aan de woning blijft van toepassing.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk