Subsidie aanvragen met Geins Geluk

De gemeente Nieuwegein vindt het welzijn en geluk van haar inwoners belangrijk. Er zijn dan ook regelmatig maatschappelijke initiatieven van buurtbewoners voor een betere samenleving in een Nieuwegeinse buurt of straat. Maar deze initiatieven kosten natuurlijk geld. Een lening aanvragen is uiteraard geen optie, maar wel een subsidie van de gemeente Nieuwegein.

Wat is Geins Geluk?
Geins Geluk is een subsidieproject van de gemeente Nieuwegein en verwijst naar ‘het geluk en welzijn van de inwoners van Nieuwegein’. Dit kan gaan om diverse initiatieven op het gebied van zorg, welzijn, kunst & cultuur, natuur & milieu, sport en educatie. De initiatieven moeten uitgaan van de inwoners zelf en moet uitdrukkelijk ten goede komen aan de inwoners van de gemeente Nieuwegein. Maar een groot initiatief plannen om het welzijn en leefbaarheid van een buurt of straat te verbeteren kost altijd geld. Het is niet realistisch om dergelijke projecten te laten financieren door de inwoners zelf. Een lening aanvragen al helemaal niet, enkel sponsoring door bedrijven of een maatschappelijke stichting wil nog wel eens plaatsvinden. Om inwoners te ondersteunen bij het organiseren van maatschappelijke activiteiten, heeft de gemeente Nieuwegein in 2018 Geins Geluk in het leven geroepen. Inwoners met een goed plan kunnen een aanvraag doen bij Geins Geluk voor een bijdrage in de kosten van het project. Wel zijn er enkele voorwaarden.

Voorwaarden
Iedereen met een initiatief mag uiteraard een beroep doen op de subsidie van Geins Geluk, maar om misbruik te voorkomen gelden er wel bepaalde voorwaarden. Het moet een maatschappelijk initiatief zijn dat ten goede komt aan de inwoners van Nieuwegein. Tevens moet de aanvraag worden ondersteund door minimaal drie inwoners die de aanvraag ook tekenen. Er moet een sluitende begroting zijn, waarvan minimaal 50 procent van het geld al bijeengebracht is. De aanvraag moet gaan om een bedrag dat hoger is dan € 100,- en het initiatief mag geen commercieel, godsdienstig, politiek of promotioneel oogmerk hebben. Een aanvraag voor Geins Geluk subsidie mag eenmaal per twee jaar ingediend worden. 

Hoeveel is de Geins Geluk subsidie?
Het subsidiebedrag van Geins Geluk is geen specifiek bedrag. Voorwaarde voor de aanvraag is dat minimaal 50 procent van het benodigde bedrag reeds gefinancierd is. Er wordt echter per goedgekeurde aanvraag gekeken naar waar er behoefte aan is. De inzet van vrijwilligers wordt financieel ondersteund met een bedrag van € 15,- per uur, maar vergaderuren tellen hier niet bij mee. Het gaat dus om uitvoerende werkzaamheden tijdens het project. Krijgt het project gedoneerde materialen? Dan kan hiervoor een gemiddelde prijs voor beschikbaar gesteld worden van het bedrag dat normaal in de winkel moet worden betaald. Ook andere kosten worden per soort beoordeeld. Voor alle onderdelen van het project zal een totale gemiddelde subsidie van maximaal 50 procent beschikbaar worden gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren