College beantwoord brieven over maatschappelijk centrum en stilt

Op dit moment schrijft de gemeente aan het Operationeel Ontwikkelingsplan voor de Binnenstad (OOB). In dit proces worden het college en de raadscommissie in drie zogenaamde tranches geïnformeerd over de voortgang. Naar aanleiding van de presentatie van tranche A is een aantal brieven en inspraakreacties binnengekomen over het maatschappelijk centrum en het stiltecentrum.

De schrijvers van de brieven willen dat het maatschappelijk centrum en het stiltecentrum in box X komen (gewenst en er is ook geld voor) en niet -zoals gepresenteerd in Tranche A- in box Y (gewenst is, maar nog geen geld voor). In een antwoordbrief schrijft het college dat de tranches A t/m C fasen in de voorbereiding van het OOB zijn. Pas in het OOB krijgt alles zijn definitieve plek. En daar wordt uiteindelijk een besluit over genomen.

Het college is blij met de betrokkenheid bij de binnenstad en het maatschappelijk centrum / stiltecentrum. Het maatschappelijk centrum en stiltecentrum kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan het voorzieningenniveau in het centrum. In het verleden zijn er echter nog geen middelen voor gereserveerd. Het college heeft dan ook opdracht gegeven om middelen voor het maatschappelijk centrum en het stiltecentrum te zoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk