Studenten Bouw & Interieur College Nieuwegein naar Landmeetweek Ameland

Van 3 tot en met 6 juni a.s. nemen 15 studenten van de opleiding Civiele Techniek deel aan de Landmeetweek Ameland. Deze wordt voor de 3e keer georganiseerd door ROC Friese Poort. Aan deze editie doen maar liefst 10 ROC’s mee, ook leerlingen van het ROC uit Nieuwegein. In totaal kamperen 170 studenten vier dagen op Ameland waar zij belangrijk meetwerk verrichten in opdracht van de Gemeente Ameland. De ervaringen van team Nieuwegein zijn te volgen op het Facebook en Instagram kanaal van het Bouw & Interieur College.

Levensechte projecten
Tijdens de landmeetweek werken de studenten aan levensechte projecten. Zij voeren metingen uit aan bestaande infrastructuur zoals wegen, fietspaden, strandovergangen en strekdammen. De Gemeente heeft behoefte aan goede digitale tekeningen voor o.a. onderhoud aan werken en is dus heel blij dat studenten dit meetwerk uitvoeren.

Praktijkexamen keuzedeel meten
Docenten Sint Jan Tiesma en Ruurd Zwart begeleiden de 2e jaars studenten uit Nieuwegein. Deze studenten hebben de afgelopen weken tijdens het keuzedeel Meten al veel geleerd en geoefend met meten onder leiding van een ervaren landmeter. Tijdens deze week doen de studenten praktijkexamen. Dit bestaat uit de onderdelen: uitzetten, situatiemeting en hoogtemeting. De studenten kiezen zelf welke vorm van uitzetten ze toepassen verder maken ze een keuze uit gecodeerd meten met GPS, gecodeerd meten met Total Station of een doorgaande waterpassing.

Veel workshops
De landmeetweek wordt op maandag geopend door Dhr. Klaas van der Hoek, voorzitter van het GIN (Geo Informatie Nederland). Ook staan er veel workshops op het programma. De studenten konden vooraf opgeven waar hun interesse naar uit gaat. Een greep uit het aanbod: Digispectie en ROV onderwaterinspectie uitgevoerd door RPS, Autocad 2D en 3D en 3D modellering met Civil3D van HBAdvies, Infrafocus scanvoertuig door Roelofs den Ham en een workshop Meten op zee door hydrografisch bedrijf DEEP.

Sustainable knowledge & Innovation day
Op woensdag 5 juni, midden in de landmeetweek, organiseert de Gemeente Ameland, met ROC Nederland en de firma Roelofs een seminar voor relaties over de energietransitie, circulaire economie in de openbare ruimte, het opvangen van klimaatveranderingen, verkeeronderzoek en onderhoud van wegen. Ook de studenten zijn van harte uitgenodigd voor “Sustainable knowledge & innovation day”. Het welkomstwoord wordt gegeven door Wethouder mevrouw E. Bruins Slot.

Meer weten?
De organisatie van de landmeetweek is in handen van studenten van ROC Friese Poort. De catering wordt verzorgd door horeca studenten van hetzelfde ROC, evenals de PR. De ervaringen van team Nieuwegein zijn te volgen op het Facebook en Instagram kanaal van het Bouw & Interieur College.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren