Katern

Student ROC Nieuwegein op zoek naar een stamceldonor

Akar van der Heul is student kok aan het Facility, Horeca & Travel College uit Nieuwegein en is dringend opzoek naar een stamceldonor. De ernstig zieke leukemiepatiënt is de campagne “Geef Het Stokje Door” gestart in de hoop een geschikte donor te vinden voor vele andere patiënten en hemzelf. Met de online campagne wil Akar mensen ervan bewust maken dat je met een simpel wattenstaafje iemands leven kan redden. In overleg met Akar en zijn familie vraagt ROC Midden Nederland graag aandacht voor de situatie van onze student.

Akar van der Heul

Na een zware chemokuur van een aantal weken is Akar de afgelopen maanden met zijn herstel bezig geweest. Dit leek in eerste instantie goed te verlopen. Vorige week donderdag werd de school gebeld met de mededeling dat de leukemie weer terug is. Door Stichting Matchis wordt de kans op het vinden van een geschikte match geschat op 1 op tienduizenden. Voor Akar is het vinden van een match nog ingewikkelder, omdat hij is geadopteerd uit Thailand. Hierdoor is er geen match mogelijk met zijn directe (biologische) familie. Bovendien moet er worden gezocht naar een donor die van Aziatische afkomst is. Door aandacht te vragen voor het grote tekort aan stamceldonoren hoopt Akar dat meer mensen van alle etniciteiten zich aanmelden als stamceldonor

Wat kun jij doen?
Akar kan in het behalen van zijn missie ieders hulp goed gebruiken. Het beste help je mee door je als stamceldonor op te geven bij Stichting Matchis (www.matchis.nl). Iedereen die aan de gezondheidseisen voldoet, in Nederland woont en tussen de 18 en 50 jaar oud is, kan zich aanmelden als stamceldonor. Daarnaast roept Akar iedereen om op aandacht te generen voor het stamceldonoren-tekort. Dit kun je doen door op de foto te gaan met een wattenstaafje en zo het stokje door te geven op social media. Inmiddels hebben al vele bekende en minder bekende Nederlanders, onder wie oud-minister Edith Schippers, gehoor gegeven aan Akar’s oproep.

Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het horecavak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme en Recreatie. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren