Katern

Streetfishing in Nieuwegein

Op zondag 21 januari organiseert hengelsportvereniging De Vaart – Poscar in samenwerking met Sportvisserij MidWestNederland een koppelwedstrijd streetfishing in de wateren rond Nieuwegein.

Streetfishing is een vrij nieuw onderdeel van de hengelsport en razend populair onder de wat oudere jeugd en omhelst het afstruinen van verschillende wateren daarbij voorzien van slechts een werphengel, een rugzakje met diverse soorten kunstaas en onthaakgereedschap en zo op zoek naar snoek, snoekbaars en baars.

Het te bevissen parcours ligt tussen de Vaartse Rijn en het Merwedekanaal enerzijds en anderzijds tussen het Lekkanaal en het Amsterdam Rijnkanaal met daar tussenin de sierwateren van de gemeente.

De wedstrijd wordt gehouden van 10.00 uur tot 15.00 uur. Deelnemers, mits voorzien van een geldige VISpas, dienen om 09.00 aanwezig te zijn in de thuishaven van HSV De Vaart – Poscar, het Dorpshuis Fort Vreeswijk.

De inschrijving is gratis en per koppel moet tenminste één persoon onder de 21 jaar zijn. Individueel inschrijven is ook mogelijk dan zorgt de organisatie voor een koppelmaat. Er worden ca. 70 deelnemers vanuit de regio en daarbuiten verwacht.

Inschrijven doe je via wedstrijden@smwn.nl met naam, geboortedatum en VISpasnummer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk