Straatmakers ROC Nieuwegein in finale Skills Heroes

Twee studenten van het Bouw & Interieur College in Nieuwegein nemen eind april deel aan de finale van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor MBO-ers. Het NK Straatmaken zal plaatsvinden op 19, 20 en 21 april in Mierlo bij ROC Ter AA. Deze finale kon niet plaatsvinden tijdens het landelijke event “Skills the Finals” in de RAI, dat van 16 t/m 18 maart plaatsvond. Robert en Daan plaatsten zich voor het NK straatmaken na het behalen van een derde plaats in de voorronde.

Goed voorbereid door docenten en praktijkopleider
Studenten Robert Heger en Daan Geluk, die de teamchallenge samen aangaan, krijgen les van Wijnand Bijdevier en Frank van den Pol, docenten van het Bouw & Interieur College in Nieuwegein. Ze zijn klaargestoomd voor de wedstrijd door hun leermeester van het samenwerkingsverband SPG; Ko van de Bilt. Ko is al dertien jaar bij het SPG Midden Nederland werkzaam als leermeester/BPV begeleider. “ Volgende week woensdag komen de jongens voor de laatste keer trainen in de praktijkruimte van het SPG om nog wat puntjes op de i te zetten. Daarna is het aan hen om te strijden voor de titel.” Aldus Ko.

Meedoen is een mooie uitdaging
Robert: “Ik werd gevraagd om mee te doen aan deze wedstrijden. Het leek mij een uitdaging en een hele belevenis om dit mee te maken. Tot nu toe heb ik er zeker geen spijt van. In de voorrondes hebben we al heel wat opgestoken. Ik heb in de praktijk al wat ervaring opgedaan en op school natuurlijk de nodige theorie geleerd. Dit gaat ons in de finale zeker een handje helpen.”

“Als ik terugkijk op de voorrondes denk ik zeker dat het goed gaat komen. Van de 6 ploegen stonden wij toen 3e. We gaan zeker ons best doen om nu 1e te worden. Daan weet dingen die ik niet weet en andersom ook, zo vullen we elkaar aan. Ik vind het vak van straatmaker erg leuk. Ik wil hier graag een diploma voor halen en er mijn geld mee verdienen. Je maakt mensen blij met je werk en dat wordt gewaardeerd. Ook lekker dat je altijd buiten bent. Als het regent of heel koud is denk ik daar weleens anders over natuurlijk.”

Enthousiast over opleiding en deelname aan de wedstrijd
Daan: “Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik er al een tijdje mee bezig was op de zaterdagen en in de vakanties. Ik heb er nog steeds heel veel schik van. Wat ik zo mooi vind aan het vak? Dat je kan rommelen met alles wat er om je heen op straat ligt. En dat je straks heel mooi meubilair hebt geplaatst of een mooie rijweg of terras hebt aangelegd. Zo heb je veel eer van je werk. Ik wil over een paar jaar uitvoerder zijn over een paar koppels stratenmakers. Dan ga ik het werk voorbereiden, zelf bijspringen waar nodig en klussen binnenhalen.”

We schatten onze kansen aardig in
“Op school werd gevraagd of ik aan Skills Heroes mee wilde doen, daar had ik meteen zin in. We bouwen weer een stukje ervaring op en worden door een hoop mensen gezien. Robert en ik hebben ons voorbereid door op school veel te vragen. In de voorrondes hebben we ook veel geleerd. Onze kansen schat ik best hoog in, want in de voorrondes hebben we het aardig goed gedaan. We gaan uiteraard ons best doen om 1e te worden maar we gaan het zien. Buiten alles is het gewoon hartstikke gezellig met Robert.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren