Stormy Monday met Angelo Verploegen

Muziekliefhebbers kunnen maandag 15 januari weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. De avond begint om 20.00 uur. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren.

Van Broadway naar Bebop
Trompettist Angelo Verploegen leidt de komende Stormy Monday sessie met als thema Van Broadway naar Bebop. Aan de orde komen oorspronkelijke Broadway musical-liedjes uit de jaren ’30, ’40 van de vorige eeuw, die uiteindelijk geleid hebben tot de bekende Bebop thema’s. Al spelend komen de deelnemers erachter waarom die thema’s zich zo goed lenen voor improviseren. En waarom ze nog steeds als belangrijke inspiratiebron dienen voor jazzmusici uit alle windstreken.

Angelo Verploegen
Trompettist Angelo Verploegen is vooral bekend van jazzsextet The Houdini’s, waarmee hij vele buitenlandse tournees deed en talloze CD’s opnam. Daarnaast kennen we hem van Amsterdam Jazz Trio, Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass en is hij veelvuldig te horen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Verploegen is als producer betrokken geweest bij opnames van ondermeer Denise Jannah, Benjamin Herman, Misha Mengelberg. Sinds 2001 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht.

Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday. De avond is gratis toegankelijk. Ook voor wie gewoon wil komen luisteren onder het genot van een drankje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk