Stoepkrijtdag

Vanwege het 50-jarig bestaan van Nieuwegein, op donderdag 1 juli dit jaar is de stad deze maand 1 groot museum. Inwoners van Nieuwegein zullen dan onder andere thuis kunstwerken tonen in het thema: ‘Feestelijke boten.’

Stoepkrijtdag
Om de Museummaand feestelijk te openen, is er op woensdag 2 juni aanstaande een stoepkrijtdag. De organisatie wil iedere Nieuwegeiner, klein en groot, uitnodigen om deze dag stoepkrijttekeningen te maken van feestelijke boten. Dit kan bij je thuis op de stoep, maar je kan ook bij één van de stoepkrijtlocaties. Op deze locaties staan bakken met stoepkrijt klaar om te gebruiken. De feestelijke botenparades van stoepkrijt zijn te bezichtigen totdat de regen de boten te water laat.

De locaties en tijden waar je kan komen stoepkrijten
Zavelwal: 14.30 – 16.30
Buurtplein Doorslag: 14.30 – 15.30
Schoolplein Willem Alexanderschool: 14.00 – 15.00
Rijtuigenbuurt, voor het Rijtuigentuintje: vanaf 14.00 uur
Bouwspeeltuin Jeugdland: 14:00 – 16:30
Bouwspeeltuin Bouwgein: 13.30 – 16.00

De Trompetvogel gaat met bijna alle klassen op het schoolplein stoepkrijten. Kom je de kunstwerken bewonderen? Wanneer er stoepkrijtlocaties bij komen, worden deze via social media en op De Digitale Stad Nieuwegein bekend gemaakt. De locaties zijn ook terug te vinden op de online plattegrond. Deze vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk