Katern

Stinzenplanten op Landgoed Rijnhuizen

Het IVN, vereniging voor natuur- en milieueducatie, houdt zondag 20 maart a.s. een wandelexcursie op landgoed Rijnhuizen in Nieuwegein. De natuurgidsen zullen vooral aandacht besteden aan de zogenoemde stinzenplanten die daar rond deze tijd rijkelijk bloeien. Het vertrek is om 14.00 uur bij het kleine hek van Rijnhuizen, vlakbij de (fiets)brug over het Merwedekanaal. Stinzenplanten vertellen veel over de rijkdom en de historie van buitenplaatsen en landgoederen.De lente doet er nu alles aan om de winter te doen vergeten en betovert de oude heerlijkheid. Het grote gazon voor het kasteel ziet eerst wit-paars door duizenden krokussen, waarna de lieflijke bosanemoontjes het beeld bepalen, doorspekt met roze plukjes voorjaarshelmbloem. De wilde bostulp verschuift later weer naar geel. De boombladeren komen frisgroen tevoorschijn, maar het bladerdek is nog erg doorschijnend zodat over de imposante stammen een jeugdige blos komt te liggen. Voor de wandeling, die ongeveer anderhalf uur duurt, is iedereen welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Stinzenplanten op Landgoed Rijnhuizen

Op zondag 21 maart aanstaande houdt het IVN, vereniging voor natuur- en milieueducatie, een wandelexcursie op het landgoed Rijnhuizen in Nieuwegein. De natuurgidsen zullen vooral aandacht besteden aan de zogenoemde stinzenplanten die daar rond deze tijd rijkelijk bloeien. Het vertrek is om 14.00 uur bij het kleine hek van Rijnhuizen, op weinige meters afstand van de (fiets)brug over het Merwedekanaal. Iedereen kan meewandelen.

Stinzenplanten vertellen veel over de rijkdom en de historie van buitenplaatsen en landgoederen. De lente doet er nu alles aan om de winter te doen vergeten en betovert de oude heerlijkheid. Het grote gazon voor het kasteel ziet eerst wit-paars door duizenden krokussen, waarna de lieflijke bosanemoontjes het beeld bepalen,doorspekt met roze plukjes voorjaarshelmbloem. De wilde bostulp verschuift later weer naar geel. De boombladeren komen frisgroen tevoorschijn, maar het bladerdek is nog erg doorschijnend zodat over de imposante stammen een jeugdige blos komt te liggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren