Stijging diefstallen van kentekenplaten in Nieuwegein

De afgelopen weken is er een stijging te zien in de diefstallen van kentekenplaten in en om Nieuwegein. Zo laat de politie onze redactie weten. Doordat de kentekenplaten gestolen worden leidt het tot veel geregel om weer nieuwe kentekeplaten te krijgen. Aangifte doen is erg belangrijk want, met gestolen kentekenplaten worden weer andere delicten gepleegd.

De ene na de andere verkeersboete ploft op je deurmat. Pomphouders beschuldigen je van tanken zonder te betalen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, staat de politie bij je op de stoep vanwege een overval. De oorzaak van alle ellende: gestolen kentekenplaten. Laat uw kenteken daarom vastzetten.

Kentekenplaat vastzetten
Kentekenplaten zitten soms wel heel simpel aan de auto vast. Zet de platen daarom vast met popnagels of speciale anti-diefstal schroeven. Dit kan gedaan worden bij diverse bedrijven en soms, als u lid bent van een pechhulpservice, tegen gereduceerde kosten!

Kleine moeite, groot gemak!
Mocht uw platen wel gestolen zijn doe dan direct aangifte via www.politie.nl. Hierna kunt u nieuwe platen met duplicaatcode bestellen bij een RDW gecertificeerd kenteken bedrijf. Als op het voertuig twee  kentekenplaten zitten, moet u ook twee nieuwe platen kopen en op het voertuig plaatsen, ook als er maar één  kwijt is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk