Meldingen overlast in de wijk verdubbeld in 2016

Vrijdagmorgen gaf de gemeente Nieuwegein een toelichting op het jaarverslag 2016 van Stadstoezicht. Nieuwegein heeft 16 BOA’s, Bijzondere Opsporings Ambtenaren in Nieuwegein die toezicht houden op de leefbaarheid van de stad. ‘Zij zijn er om de leefbaarheid in onze wijken op peil te houden en zijn niet alleen bezig met het geven van parkeerboetes’ aldus burgemeester Frans Backhuijs. ‘Vaak wordt dat gedacht maar het werk van ons is zeer divers’ vult Rens, één van de BOA’s aan tijdens de presentatie.

Uit de cijfers van de laatste acht jaar blijkt dat het aantal meldingen verdubbeld is. In 2016 kwamen er 1600 meldingen binnen van burgers die overlast ondervinden in de wijk van bijvoorbeeld zwerfafval, wrakken van fietsen, parkeeroverlast etc..

Backhuijs: ‘De verdubbeling van het aantal meldingen wil niet zeggen dat het slechter gaat in Nieuwegein maar de burger weet steeds beter hoe de meldingen kunnen worden doorgegeven. Ook kan het zo zijn dat meerdere meldingen over één  zaak gaat.’

Onze videograaf Bart van Rooijen was er bij aanwezig en trok met de BOA’s Rens en André de straat op om een indruk te krijgen van het werk dat zij verrichten. Hierboven ziet u de reportage.

One thought on “Meldingen overlast in de wijk verdubbeld in 2016

  1. nobody

    Als alle wijkmanagers ook ‘werken’ zoals die in Fokkesteeg, dan kan ik me voor stellen dat er steeds meer klachten komen. De hele wijk verloederd doordat er totaal geen handhaving is van het APV (wat betreft vuilcontainers, bomen/struiken over de trottoirs, opslag van allerlei spul op de openbare weg, aanhangwagens die weken/maandenlang op een parkeerplek staan, stukkken tuin die telkens uitgebreid worden en het uitzicht op het water dat daardoor verminderd wordt, tuinen die uitgebreid worden over waterpartijen heen.
    Die wijkmanager heeft mazzel dat ik zijn baas niet ben, anders was die allang de laan uit gevlogen.
    Binnen de gemeente is er geen controle op andermans werk en kunnen ze zo jarenlang vrolijk doorgaan. Die wijkmanagers/handhavers doen ook vrolijk vanalles onder werktijd en met vervoer van de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk