Stichting KunstGein komt met ‘Kunst op 1,5 meter’

Op zaterdagmiddag 3 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur organiseert Stichting KunstGein een kunstzinnige middag vol met activiteiten. Vanwege het Coronavirus wordt gevraagd de 1,5 meter regel te respecteren. De titel van de middag draagt dan ook de naam: ‘Kunst op 1,5 meter.’ Desondanks hoopt de organisatie dat het toch een gezellige middag wordt waar de bezoekers inspiratie op kunnen doen op het Marktplein.

In de middag zullen vijf kunstenaars aan het werk zijn waaronder kunstschilders Wil Jongstra en Hennie van Ling. Maar ook keramiste Anna van der Sloot, metaaldraad bewerker Jan Nebbeling en Louise Mastenbroek met beeldhouwen. Tijdens de middag kunnen de bezoekers zien en bespreken met de kunstenaars hoe een kunstwerk tot stand komt.

U kunt zelf ook aan de slag en mee schilderen aan een 1,5 meter bankje en uiteraard mag muziek niet ontbreken. Gedurende de middag zijn er optredens van Henk Wilmans, Nederlandstalige Country en Vuurvlinder, een trio met eigen werk en covers.

De fotografen van Fotogroep Fotogein zullen het evenement vastleggen. Nieuwsgierig naar foto’s van deze Nieuwegeinse foto hobbyclub? Ga dan naar het Atrium (begane grond) in het Stadshuis. Daar hangen enkele foto’s van de leden van Fotogroep Fotogein.

Om 16.00 uur zal het schildersdoek van Hennie van Ling per opbod worden verkocht. Kom kijken en sla je slag. Tett van der Woerd van Stichting KunstGein: ‘Het belooft een leuke middag te worden vol gezelligheid en inspiratie op het Marktplein dus kom gezellig langs en houdt afstand op 1,5 meter!’

Op de foto Nancy Boone en Jasmijn Felix

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren