Stichting KunstGein exposeert in DE KOM

Van woensdag 29 mei t/m zaterdag 6 juli is in theater DE KOM de expositie KOM Urban te bezoeken. Een bijzondere tentoonstelling: het is de tiende die Stichting KunstGein in het theater organiseert, alvorens terug te keren naar het Stadshuis. Extra bijzonder is dat er kunstwerken te zien zijn die gemaakt door drie medewerkers van het theater. De expo is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.30 uur tot 16.30 uur.

Sandra Verkamman
Sandra Verkamman is als docent beeldend sinds 2021 verbonden aan het kunstencentrum. In haar beeldend werk blijft spelen een belangrijke drijfveer. Evenals in het werken met de kinderen tijdens de cursussen die ze geeft. Kinderen inspireren haar. Zoals ze zegt: “Hun speelsheid, onbevangenheid en experiment vind ik te gek.” Haar werk kenmerkt zich verder in vorm, kleur en gelaagdheid. Naast schilderen is ze zich de laatste jaren meer gaan toeleggen op diverse druktechnieken. Daarin kan je goed experimenteren en werken met lagen. Zoals Picasso zei: “Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt.”

Evi Kruizinga
Evi Kruizinga is een pure en creatieve fotograaf. In haar werk staan verschillende aspecten van eigenheid en styling centraal. In de foto’s die in DE KOM geëxposeerd worden ligt de focus op kleurgebruik, streetwear en straatcultuur. Elke foto straalt puurheid, sensitiviteit en creativiteit uit.

Hamza GaderiEen werk van Hamza Gaderi

Hamza Gaderi
Hamza Gaderi is geboren in het Koerdische gedeelte van Iran en woont al 31 in Nederland. Hier volgde hij de 3-jarige opleiding ruimtelijke vormgeving. Daarnaast volgde hij bij de volksuniversiteit in Nieuwegein een cursus kalligrafie. Hamza begon al op jonge leeftijd met kalligraferen, hij leerde het zichzelf aan. Zijn liefde voor kalligrafie was en is net als een vlam: die kan nooit worden gedoofd. Hij bleef zich ontwikkelen door verschillende opdrachten uit te voeren en zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het vak. Een aantal jaren heeft hij als freelancer gewerkt. Tegenwoordig is hij een van de beheerders in het theater. Kalligrafie kan als middel gebruikt worden voor verschillende doeleinden en dat maakt het aantrekkelijk voor Hamza. Kalligrafie heeft, naast de esthetische waarden, ook meditatieve kwaliteiten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk