Katern

Stichting Geinoord Maatschappelijk start activiteiten

Tijdens de afgelopen periode met diverse corona-maatregelen was er op 25 november 2021 wel een lichtpuntje: de formele oprichting van de Stichting Geinoord Maatschappelijk.

De oprichters van Stichting Geinoord Maatschappelijk

Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM)
De SGM ontwikkelt sociaal maatschappelijke activiteiten voor Nieuwegein en omgeving. Bij deze activiteiten wordt gebruik gemaakt van het sportcomplex van SV Geinoord. In het clubhuis en op de velden is er immers op werkdagen ruimte om de accommodatie te gebruiken voor niet-voetbal-gerelateerde en toch leuke bezigheden. De SGM heeft een 3-hoofdig bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) en een 4-hoofdige Raad van Toezicht waaraan verantwoording door het bestuur wordt afgelegd. Bij de SGM werken uitsluitend onbetaalde vrijwilligers. In het eerste jaar wordt de SGM financieel ondersteund door:

 • Fonds Sluyterman van Loo
 • Het VSB-fonds
 • Fonds SGS
 • Stichting RCOAK
 • Postcodeloterij Buurtfonds
 • KF Heinfonds

Na het eerste jaar zal de SGM een beroep doen op de Gemeente Nieuwegein, commerciële sponsors en donateurs. Er staan nu 2 activiteiten in de steigers en deze kunnen na de versoepelingen van 25 januari starten:

Vanaf dinsdag 1 februari iedere dinsdag Geinoord Met En Voor Elkaar 75+
Geinoord Met En Voor Elkaar was een initiatief van de SV Geinoord en is door de corona-maatregelen 23 november 2021 afgesloten met een laatste bijeenkomst. In december is nog wel een Kerst-attentie bij de deelnemers bezorgd. Dit project is een groot succes gebleken en heeft inmiddels al meer dan zestig 75-plussers uit Nieuwegein e.o. bereikt. De SGM gaat dit initiatief voortzetten en wil er een blijvend (meerdere jaren) fenomeen van maken. Op deze dinsdag gebeurt het volgende:

 • Om 09.30 uur worden de mensen zonder vervoersmogelijkheid door vrijwillige wandelvoetballers opgehaald vanaf huis
 • Om 10.00 uur worden de deelnemers welkom geheten door de gastvrouwen met koffie/thee en natuurlijk een koekje
 • Na een kort welkomstwoord gaan de deelnemers spellen doen zoals klaverjassen, bridgen, sjoelen, rummikub scrabble en bij goed weer ook buiten jeu-de-boules. Ook kijken naar het wandelvoetbal (iedere dinsdag bij Geinoord) is een optie
 • Tussendoor wordt koffie, thee of limonade geschonken
 • Om circa 11.30 uur worden er beweegoefeningen gedaan onder leiding van leerlingen van de opleiding Sport en Welzijn van het ROC Midden Nederland
 • Vanaf 11.30 uur worden door de cliënten van Reinaerde de lunchtafels gedekt
 • Tussen 12.00 en 13.30 uur lunchen we gezellig samen en praten nog wat na
 • Daarna gaat iedereen naar huis en de mensen zonder vervoer worden thuisgebracht door de wandelvoetballers en de cliënten van Reinaerde ruimen de tafels af en doen de vaat

Soms doorbreken we het vaste patroon voor een quiz, een bingo, een muziekevenement of iets dergelijks. Zo was ook 23 november nog Sinterklaas bij Geinoord op visite.

Deze dinsdag staat open voor alle 75-plussers uit Nieuwegein en omgeving en het doel is om gezellig samen te zijn, even achter de geraniums vandaan te komen, te bewegen en vooral om sociaal contact te onderhouden. Het is een laagdrempelige ontmoeting en daarom wordt het ook gratis door de SGM aangeboden. Aanmelden kan via meve@svgeinoord.nl of door gewoon op dinsdag te komen (met QR-code) naar sportpark Parkhout, Parkhout 1, 3432 NE Nieuwegein.

Vanaf donderdag 3 februari iedere donderdag Tijd Voor Krijt (55+)
In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) is door Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM) een project opgezet genaamd Tijd Voor Krijt.
Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen uit met name Nieuwegein van 55 jaar en ouder. Hiertoe plaatsen we een biljarttafel in het clubhuis van SV Geinoord en organiseren we laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen.

Het clubhuis is bij uitstek de plek om mensen samen te brengen. Door hier activiteiten te organiseren en spelaanbod aan te bieden worden veel mensen bereikt en betrokken. De SGM heeft naast het tafelbiljart van de KNBB ook een vast biljart in de sportkantine geïnstalleerd.

Vanaf 3 februari 2022 stelt de Stichting Geinoord Maatschappelijk het clubhuis van SV Geinoord elke donderdagmiddag open voor inwoners van Nieuwegein en omgeving van 55 jaar en ouder. Op deze donderdag kunnen zij van 14.30 tot 16.30 uur kennis maken met de biljartsport en daarnaast ook bordspellen doen, kaarten of sjoelen.

De SGM zorgt voor vrijwilligers, die de deelnemers ontvangen en voorzien van koffie, thee of een drankje. Voorts is er een spel coördinator van de KNBB aanwezig voor de begeleiding bij het biljarten en bij de spellen.

Uitgangspunt zal zijn dat het een laagdrempelig, gezellig en sociaal samenzijn wordt, waarbij de deelnemers uit hun isolement worden gehaald en sociale contacten opbouwen.

Deelname is gratis voor 55-plussers uit Nieuwegein en omgeving. Meedoen kan door gewoon op donderdagmiddag te komen (met QR-code) naar sportpark Parkhout, Parkhout 1, 3432 NE Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk