Start werkzaamheden kruispunt AC Verhoefweg–Sweelincklaan

In de periode van 17 juni tot 4 juli wordt er in opdracht van de gemeente gewerkt aan het kruispunt kruispunt AC Verhoef – Sweelincklaan. De werkzaamheden zijn nodig omdat de verkeersregelinstallatie aan vervanging toe is en de gemeente wil overschakelen op energiezuinige verkeerslichten. Het is de bedoeling dat uiterlijk 4 juli de nieuwe verkeersinstallatie in werking kan worden gesteld. De werkzaamheden dragen bij aan een veiliger verkeersituatie rondom het kruispunt. Enige overlast voor met name het autoverkeer is helaas niet te voorkomen.

De verkeersregelinstallatie op het kruispunt wordt compleet vernieuwd. Er komt een nieuwe kast met een bijbehorend regelprogramma. Daarnaast worden alle verkeerslantaarns vervangen door exemplaren met energiezuinige led-lampen. Tenslotte worden de grondkabels vervangen. Door deze vernieuwing kunnen de volgende verbeteringen worden aangebracht:

Overstekende fietsers en auto´s die vanuit de zijwegen en willen afslaan krijgen niet meer gelijktijdig groen zoals nu nog het geval is.

De lichten voor de fietser en de voetganger worden uitgerust met een wachttijdvoorspeller.

Er komen waarschuwingslichten in het wegdek die gaan knipperen bij een passerende tram.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk