Buurtsportcoach on Tour

De komende jaren gaan er buurtsportcoaches aan de slag in Nieuwegein. De buurtsportcoaches richten zich op het organiseren van een sport- en beweegaanbod voor ouderen, mensen met een beperking en mensen die niet of nauwelijks bewegen. Door middel van een laagdrempelig sport- en beweegaanbod in de eigen wijk wordt een actieve leefstijl ook voor deze mensenmakkelijker haalbaar. De buurtsportcoaches zullen na de zomer starten in drie wijken: Op donderdag 24 april bij Tennisvereniging Vreeswijk op de Anemoonstraat 68A in Vreeswijk, op donderdag 1 mei in Stadstheater de Kom aan het Stadsplein 6 voor Jutphaas/Wijkersloot en op dinsdag 29 april in Sporthal de Waterlelie aan de Heemraadsweide 13 voor Batau Noord. Alle bijeenkomsten duren van 16.00 uur tot 18.00 uur.

In aanloop naar die start organiseert NV Sportinrichtingen in elk van de drie wijken een bijeenkomst ‘Buurtsportcoach On Tour.’ Het doel hiervan is om samen met lokale partijen, wijkbewoners en vrijwilligers ideeën te vormen over de sport- en beweegbehoeftes die er leven in de wijk en welke concrete invulling hier het beste bij aan zou sluiten. Verder zal er stilgestaan worden bij hoe er verbindingen gemaakt kunnen worden met de zorg, welzijn en het bedrijfsleven.

Dus bent u wijkbewoner, mantelzorger, vrijwilliger, welzijnsmedewerker, gezondheidsmedewerker, actief in het lokale bedrijfsleven of gewoon enthousiast en denkt u graag mee? Kom dan naar de Buurtsportcoach on Tour! Komt u ook naar de informatiebijeenkomst? Meld u dan uiterlijk dinsdag 22 april aan bij Johan Annema via sportcoordinator@merwestein.nl. Vermeld in uw email op welke datum u aanwezig bent en met het aantal personen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk