Start vrijstellingsprocedure

Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan het opstarten van een vrijstellingsprocedure voor de bouw van 18 appartementen aan de Ten Baanstraat. Het bouwplan ligt van 23 april tot 21 mei ter inzage op het gemeentehuis in Nieuwegein.

De woningstichting Jutphaas Wonen heeft voor het gebied Oud-Jutphaas een Beheerplan gemaakt. Onderdeel van het Beheerplan Oud-Jutphaas is de voorgenomen sloop van 12 woningen aan de Ten Baanstraat. Hiervoor worden 18 appartementen in de sociale huursector teruggebouwd. Deze appartementen zijn bestemd voor ouderen in de sociale huursector. De woningstichting heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de bouw van deze 18 appartementen aan de Ten Baanstraat. Voordat een bouwvergunning kan worden verleend, is vrijstelling van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan het opstarten van een vrijstellingsprocedure. Belangrijke redenen hiervoor zijn dat de woningen voorzien in de behoefte aan ouderenwoningen in de gemeente Nieuwegein én dat het ontwerp van de woningen goed aansluit bij de woningen in de omgeving.

In het kader van de te volgen vrijstellingsprocedure liggen de aanvraag en de ruimtelijke onderbouwing vanaf woensdag 23 april ter inzage bij het loket Bouw en Woningtoezicht van de gemeente. Belanghebbenden kunnen tot woensdag 21 mei schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken. Op basis van het ambtelijk advies en de zienswijzen neemt het college een definitief besluit om de vrijstelling al dan niet te verlenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk