Start ‘School’s cool’

Op 7 september gaf wethouder Helen van den Berg letterlijk het startschot voor School’s cool Nieuwegein. Samen met drie leerlingen zorgde ze voor een knallend schot met een bal door een hoepel. In het project krijgen elf brugklassers uit Nieuwegein/Wijkersloot de komende anderhalf jaar begeleiding krijgen van een thuismentor. Deze komt wekelijks bij de leerling en ouders thuis en ondersteunt de overstap van groep 8 naar de brugklas en helpt met de structurele aanpak van het huiswerk.

Leerlingen verwachten dat ze door de wekelijkse gesprekken met de mentor een beter idee krijgen over de manier waarop ze hun schoolwerk thuis kunnen gaan doen. Hun ouders geven aan dat ze zich daardoor gesteund voelen en zich misschien minder bezorgd hoeven voelen. “Iedere ouder wil het beste voor zijn kind en het is fijn dat iemand je daarbij steunt”, zei één van de aanwezige ouders. Docenten gaven aan dat ze verwachten dat door het School´s cool project voor leerlingen de kans op succes groter wordt. En ook dat leerlingen een beter idee krijgen van hun toekomst en wat daarvoor nodig is.

De wethouder sprak uit dat ze School´s cool Nieuwegein van belang vindt voor meer kinderen en dat ze hoopt dat volgend jaar meer scholen meedoen en dat ook die leerlingen kunnen profiteren van de ervaring en deskundigheid van Nieuwegeinse thuismentoren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk