Stadsontwikkeling/Milieu (2001/12903)

Het college heeft kennis genomen van de inhoud van de managementreview gemeentelijke interne milieuzorg. Ook is ze akkoord gegaan met de keuze voor de thema’s milieuwetgeving, kantoorartikelen en catering voor de komende periode.

In het managementpreview 2000 wordt een overzicht gegeven van de werking van het milieuzorgsysteem en de effectiviteit van het gevoerde mllieuzorgbeleid. Van de 25 acties die gepland stonden in 2000 zijn er 21 uitgevoerd en 4 niet uitgevoerd. Daarnaast zijn er op eigen initiatief nog 6 extra acties uitgevoerd. Dit is een gunstige score omdat gedurende acht maanden in 2000 de functie van milieuzorgcoördinator in de organisatie vacant was.

Ondanks de afwezigheid van deze sturende en initiërende factor zijn veel maatregelen uitgevoerd. Hoewel een kwantitatieve beoordeling van de milieuwinst niet altijd mogelijk is, blijkt dat de uitgevoerde milieuactiepunten, inclusief extra acties in 2000, duidelijk tot milieuwinst hebben geleid. Vanaf 2001 wordt de huidige aanpak voor het opzetten van het milieuprogramma omgezet in een themagerichte aanpak. Hierbij worden medewerkers gemeentebreed geconfronteerd met milieuzorgmaatregelen waarbij de thema’s één voor één aan bod komen.

Voor de komende periode worden de thema’s milieuwetgeving, kantoorartikelen en catering uitgewerkt. Dit besluit gaat ter kennisname naar de raadscommissie VMC op 10 januari 2002.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk