Stadshuis toch verbouwd voor zeven miljoen euro

Het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein gaat toch verbouwd worden. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart dit jaar hadden de collegepartijen nog besloten hierover geen uitsluitsel te geven vanwege de miljoenentegenvaller bij Theater De Kom. Maar verleden week is toch besloten dat er budget wordt vrijgemaakt voor de miljoenen verbouwing. De VSP, SP, GroenLinks, CDA, PvdA, D66, Lokale Vernieuwing en de Groep Verdam hebben hun akkoord gegeven. De overige partijen waren tegen.

Met de voorgenomen verbouwing moet het Stadshuis weer, zoals oorspronkelijk bedoeld was, een centrale functie krijgen. Ook zullen er enkele verhuizingen plaatsvinden binnen het Stadshuis. De bibliotheek zal naar de beganegrond gaan en ook andere partijen zoals de GGD zullen naar het Stadhuis verhuizen. Met de komst van nieuwe partijen wil de gemeente meer inkomsten genereren. Momenteel maakt de gemeente jaarlijks een tekort van 300.000,- euro op de exploitatie van het Stadshuis dat zes jaar geleden ruim 65 miljoen euro heeft gekost. Wellicht dat Mastertools kan helpen met de verbouwing om de kosten te drukken?

8 thoughts on “Stadshuis toch verbouwd voor zeven miljoen euro

 1. hessel

  Bizar, om nu weer zoveel geld te investeren. Fair trade is mislukt en gaat dit de volgende mislukking worden ??? Onverantwoord !!!

 2. John

  Gewoon verlekkeren,de burgers worden alweer bestolen door de witte boorden criminelen.
  Dat geld hadden ze beter kunnen gebruiken

 3. Jos

  Belachelijk dit. Zijn er geen belangrijkere zaken te regelen?

 4. Frits

  Heerlijk, dat geklaag hier. Lekker makkelijk om van achter het toetsenbord gal te spuwen. Ben heel benieuwd naar de alternatieven dan.

 5. jos

  Een nogal aanmatigende en ongenuanceerde opmerking, vast vanachter een toetsenbord. Komt nogal over als een klaagzang

  Er is, zeker op dit moment geen enkele noodzaak en verantwoorde reden voor een alternatief om deze verbouwing toch te laten plaatsvinden (lees: er door te drukken, wat naar ik verneem reeds gebeurd is)

 6. Het is werkelijk ongelooflijk hoe ze dit voor elkaar krijgen om ons elke keer te bedonderen. Ze vergeten dat het geld van de inwoners komt die op ze gestemd hebben en duidelijk hebben aangegeven dit niet te willen. Ga het geld eens gebruiken voor echt belangrijke zaken in Nieuwegein.

 7. Dagmar Wennink

  Laat ze dat geld investeren in de. Binnenstad! Er is geen rekening gehouden met mensen met een handicap of het is verkeerd gedaan. Bv. Ribbeltegels voor visueel gehandicapten die eindigen in “NIETS” . Veel te hoge afritten, op en afritten die niet recht tegenover elkaar liggen, ribbeltegels die verwijderd, omdat de winkeliers get vervelend vinden om overheen te rijden met voorraden!!!
  Er is geen enkel contrast met al die grijze stenen. Wat gaat omhoog of naar beneden of is een muurtje???
  Onveilige oversteekpunten met een rolvoorziening.
  Moet ik doorgaan????
  Ik heb het verschillende keren doorgegeven, zelfs met foto’s, en niets meer gehoord!
  Ik zal het denk ik niet scherp zien(😎), maar het lijken mij geen onbelangrijke punten met zo een groot en divers aantal inwoners met een handicap!

  Ik heb gezegd!😡

 8. John

  Volgens mij snapt men nog steeds niet,dat de gemeenteraad er niet is voor de burgers.
  Ze zijn er alleen voor zichzelf,de zakkenvullers.
  Zowel de bejaarden,gehandicapten en gewone burgers tellen niet mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren