Stadsbeheer/Beheer/Voorbereiding (2002/843)

Het college wil extra personeel in dienst nemen voor het behandelen van aanvragen van telecombedrijven en nutsbedrijven die kabels en leidingen in Nieuwegein willen aanleggen. De gemeente Nieuwegein dient het aanleggen van openbare telecommunicatieverbindingen te gedogen op grond van de Telecommunicatiewet.

De gemeente Nieuwegein heeft de coördinatieplicht. Coördinatie van het aanleggen van kabels en leidingen is nodig, omdat het steeds voller wordt onder de grond. Voorkomen moet worden, dat bij het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen, andere kabels en leidingen worden beschadigd. Het college stelt voor de salariskosten – gemoeid met uitbreiding van de formatie – te dekken door de tarieven voor het aanleggen van kabels en leidingen, te verhogen. Ook wil het college dat jaarlijks de verhouding tussen kosten en baten inzichtelijk worden gemaakt. Het college zal zich nog buigen over de vraag of het gezien de huidige activiteiten van nutsbedrijven nog steeds past, dat nutsbedrijven geen leges betalen.

De raadscommissie Stedelijk beheer, Welzijn en Sociale zaken bespreekt het voorstel op 6 februari. De raadscommissie Financiën Regionale zaken en Automatisering bespreekt het op 21 februari. De raad beslist er definitief over op 28 februari.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk