St. Antonius Nieuwegein blij met ‘slimme pleisters’

In het St. Antonius Ziekenhuis is begin april gestart met ‘slimme pleisters’, waarmee op afstand de hartfrequentie, ademhalingsfrequentie en temperatuur van corona-patiënten gemeten kunnen worden.

De pleister wordt door de verpleegkundige aangebracht en de patiëntgegevens worden eenmalig met de barcodescannner ingelezen. Vervolgens kunnen op een mobiel medisch device de gegevens uitgelezen worden. De verpleegkundige heeft deze gegevens dus altijd bij de hand.

‘In onze regio zijn we het eerste ziekenhuis dat deze slimme pleisters gebruikt. De ervaringen zijn tot nu toe erg positief. Verpleegkundigen kunnen in een vroeg stadium ontdekken dat een patiënt verslechtert. Ook hoeven we minder fysieke contactmomenten te hebben met patiënten’ aldus het ziekenhuis.

Samenwerking van verschillende afdelingen
Al voordat het corona-virus uitbrak, was het idee ontstaan om een pilot met deze slimme pleisters te gaan doen. Er waren dan ook al de nodige voorbereidingen getroffen om hiermee van start te kunnen gaan. Toen de corona-uitbraak kwam, is er door de verpleegkundigen samen met diverse ondersteunende afdelingen heel hard gewerkt om het systeem versneld werkend te krijgen. Een mooi voorbeeld van gedrevenheid en samenwerking in tijden van corona!

One thought on “St. Antonius Nieuwegein blij met ‘slimme pleisters’

  1. SC

    Wegwerppleisters? Covid-19 zorgt voor heel veel extra afval. En die pleister is dus een chip of zo. Kan er vast wel bij op de IC, waar je toch al aan van alles verbonden bent.

    Overigens las ik onlangs, dat in Groningen de patiënten zoveel mogelijk in eigen huis verpleegd worden. Dat kan t/m zuurstofmaskers. Er is een speciaal corona-team voor opgericht door de thuiszorgbedrijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren