Bewoners in opstand tegen verdwijnen lijn 77

In het vervoerplan van Qbuzz 2016-2 is het plan opgenomen om met ingang van 2 juli a.s. lijn 77 niet meer via de Taludweg naar Utrecht te laten rijden. Dat betekent dat bewoners van Blokhoeve-Noord, die met het OV naar Utrecht of Nieuwegein Centrum willen reizen, dan maar of naar Galecop (Herman Heijermanshove) of naar Huis de Geer (Remiseweg) moeten lopen. ‘En dat is een heel eind als je in weer en wind over de Taludweg moet lopen en de AC Verhoefweg moet oversteken, of naar lijn 64 (Utrechtsestraatweg) waar deels een voetpad ontbreekt’ aldus Victor Goulmy en roept de bewoners op om in actie te komen.

Goulmy: ‘Hoe komt Qbuzz op dit onzalige idee? Omdat lijn 48 overdag zo goed als leeg van Galecop naar Papendorp rijdt! Lijn 77 is goed bezet en dan sla je toch gewoon een halte aan de Taludweg over! Dat is voor de bewoners van Blokhoeve een slechte zaak. Een wijk met toch al geen openbare voorzieningen nu ook afgesloten van een behoorlijke OV verbinding.’

Bewoners kunnen tot en met 21 februari reageren op dit voorstel. Dit kan per e-mail aan Qbuzz: dienstregelingutrecht@qbuzz.nl. Goulmy: ‘Kom in actie, voordat het te laat is en laat u protest horen!’ De Verenigde Senioren Partij (VSP) heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van B & W.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk