Sportieve School gaat van start!

Sport ID Nieuwegein en wethouder Hans Adriani openen op 14 maart officieel het programma de Sportieve School, een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen en sportaanbieders uit Nieuwegein. De opening van de Sportieve School gaat van start met een dansactiviteit om direct in beweging te gaan!

Het samenwerkingsverband wordt gefaciliteerd door Sport ID Nieuwegein. Het doel van de Sportieve school is om meer kinderen op scholen in beweging te krijgen want het onderwijs is een ideale plaats om op jonge leeftijd in contact te komen met sporten en bewegen. Dat kinderen daarna makkelijker kunnen doorstromen naar de sportaanbieders die zijn verbonden aan de Sportieve School is een groot voordeel. Naast sport en bewegen staat in het programma ook een gezonde leefstijl centraal. Dit wordt bij kinderen en ouders gestimuleerd door aandacht te schenken aan gezonde voeding op de scholen. Sportieve School start op acht scholen in Nieuwegein. Het doel is om dit de komende maanden verder uit te breiden met nog een keer acht scholen.

Sportieve School vindt plaats in de wijken Wijkersloot, Fokkesteeg en Hoogzandveld. In deze wijken zijn drie buurtsportcoaches van Sport ID Nieuwegein aan het werk. Zij coördineren het programma en werken hierin nauw samen met de betrokken partijen. Binnen het sport- en beweegprogramma van de Sportieve School wordt, met sportaanbieders, diverse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd. De activiteiten worden gefaseerd aangeboden. Het sport- en beweegprogramma begint op school en eindigt met een activiteit bij een sportvereniging. Op dit moment doen al meer dan vijftien sportaanbieders mee met de Sportieve School.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk