Sportieve aftrap CDA-seizoen bij Voetbalvereniging JSV

Het CDA is het politieke seizoen sportief begonnen. De aftrap van het nieuwe seizoen vond plaats op donderdag 22 september bij Voetbalvereniging JSV. D vereniging ontving het CDA graag om nader kennis te maken met de vereniging en het CDA als politieke partij.

JSV zag in de komst van het CDA kans om de stand van zaken in de vereniginng uit een te zetten en de kansen te benoemen die er als voetbalclub zijn binnen Nieuwegein. Na een rondleiding door het mooie gebouw, heeft CDA-voorzitter Hans de Munnik de voetbalclub een nieuwe wedstrijdbal gegeven namens het CDA wat voor de partij symbool staat voor de aftrap van het seizoen en de wens dat JSV een mooi en sportief seizoen tegemoed mag zien.

Hoe het CDA er een mooi en sportief seizoen van gaat maken, kwam later aanbod. Want het CDA mocht het gebouw van JSV gebruiken om te vergaderen en na te denken over de koers van het CDA binnen Nieuwegein en de plannen die er zijn om de vereniging verder te versterken. Er liggen mooie plannen, er zijn enthousiaste mensen en er is een wil om ook dit seizoen voor het CDA en de inwoners succesvol te laten zijn. Waarbij het CDA in Nieuwegein herkent zal worden aan de eigen speelvorm; uitgaan van de eigen kracht, geloof in datgene waar we voor staan en altijd spelen op de bal en niet op de speler. Wij houden ons daar maar aan vast, zeker in een sterk veranderend (lokaal-) politiek klimaat.

Het sportieve karakter van deze seizoensaftrap kon doorgezet worden op zaterdag 24 september toen ik met andere raadsleden en de Sportraad een fietstocht heb gemaakt langs diverse sportlocaties in Nieuwegein. Zo waren we te gast bij Watersportvereniging Plettenburg (in Vreeswijk). Een plek waar ik eerder nog niet was geweest. Nu was het mooi zomerweer op deze zaterdag, maar anders zorgde het enthousiasme van deze vereniging daar wel voor. Voorzitter Bas Fonville trad op als een prima gastheer en wist vermakelijk te vertellen over de vereniging. Ze realiseren zich de rol voor de omgeving ook zeer goed en proberen daar ook aan bij te dragen in de betrokkenheid bij de passantenhaven. Een mooie plek voor varende bezoekers aan Nieuwegein en in het bijzonder Vreeswijk.

Maar ook bij Mover / Moveo werd enthousiasme gezien. Een ondernemer met een hart voor de turnsport biedt de mogelijkheid om een deel van zijn bedrijfslocatie in te zetten als turnhal voor Moveo. Met een prachtig eindresultaat en een perfecte combinatie van behoeften in één voorziening en locatie.

Nieuwegein, gemeente van verenigingen. Van voetbal tot watersport, van turnen tot politiek!

Roelof de Wild
CDA-raadslid

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk