Sportiefdagboek (1)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Het kan niet anders of het eerste sportieve dagboek van het nieuwe seizoen staat volkomen in het teken van het tragisch overlijden van Shawn Sotong, de 20-jarige speler van de A-selectie van Vreeswijk die afgelopen week op het trainingsveld van sportpark Zandveld aan een hartstilstand bezweek. Uiteraard werd dezer dagen uitgebreid stilgestaan door tal van betrokkenen bij dit dramatische gebeuren in de kantine van Vreeswijk waar ook een condoleanceregister getekend kon worden bij de foto van Sotong. Ook de voltallige selectie van Geinoord en staf waren daar op bezoek terwijl een bestuursdelegatie van deze club zaterdagmorgen aanwezig was bij een afscheidsbijeenkomst.

Geinoord-trainer David Toxopeus kijkt ook terug op een emotionele week. ,,Wij waren ook aan het trainen toen de verschrikkelijke gebeurtenis zich voltrok op het nabijgelegen veld van Vreeswijk en hoorden ook dat er een trauma helikopter werd ingezet. Pas later werd duidelijk welk drama zich daar afspeelde. Bij ons in de selectie zitten tal van spelers die samen met Shawn Sotong hebben gevoetbald. En ook jongens die hem heel goed hebben gekend, dus de impact was natuurlijk groot.’’

Het voetbalgebeuren kwam daardoor in een totaal ander daglicht te staan. Bij Vreeswijk waren alle wedstrijden van het weekeinde afgelast terwijl Geinoord en JSV wel hun bekerduel moesten afwerken. Met wisselend succes want de formatie van Blokhoeve verloor met 3-1 bij streekgenoot Brederodes terwijl de formatie van David Toxopeus op bezoek in en bij Heukelum met 0-2 won. Geinoord miste daar aanvoerder Jan Maarten van Dijk nog evenals Nick Brookman maar desondanks werd een regelmatige en verdiende zege geboekt.

In de eerste helft werd doelman Pascal Florie nauwelijks op de proef gesteld terwijl de doelman van Heukelum tal van reddingen moest verrichten om zijn doel schoon te houden. Na rust opende Geinoord de score via een fraai schot van Joey Hirdes terwijl de 0-2 op het scorebord kwam via een treffer van Dimitri Djollo die een voorzet van David Jackson verzilverde. Komende zaterdafg wordt het bekerprogramma vervolgd met de duels JSV – PVCV en Geinoord – LRC (beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur) waarbij de Leerdamse opponent indruk maakte door met liefst 8-4 huis van Nieuw Utrecht te winnen.

Dimitri Djollo maakte zaterdag de tweede treffer, hier is de spits van Geinoord (midden) in een heftig duel met de doelman van Heukelum (foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren