Voetballer Shawn Sotong (20) van VSV Vreeswijk overleden

Tijdens de training afgelopen dinsdag is een van de spelers van het eerste zondagteam van VSV Vreeswijk onwel geworden en in elkaar gezakt op het veld. Het gaat om de 20-jarige Shawn Sotong. Kort daarna is hij overleden aan een hartstilstand.

Het bestuur van VSV Vreeswijk laat onze redactie weten: ‘Zijn overlijden is een verschrikkelijke klap voor Shawns vriendin, familie, vrienden en bekenden en ook binnen onze vereniging en met name zijn team, is deze gebeurtenis-met-fatale-afloop hard en vol ongeloof in de realiteit ervan aangekomen. Wij, alsook de KNVB die wij hiervan in kennis hebben gesteld, wensen een ieder veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.’

Foto: Christel van Vugt

Voorzitter Michel van den Hoven: ‘Tijdens een oefenpotje op de voorafgaande dinsdagavond is, voor het oog van de beide teams, de scheidsrechter en het nodige publiek langs de lijn, Shawn Sotong plotsklaps onwel geworden en al snel liet het zich aanzien dat de situatie meer dan ernstig was. Er was weliswaar nog sprake van een ademhaling; zijn hart weigerde dienst en ook acute reanimatie mocht in deze toestand geen verbetering brengen. Met de grootst mogelijke spoed is Shawn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een eerste diagnose wees in de richting van een longembolie, die mogelijk het gevolg was van de lange vliegreis die Shawn nog niet zo lang geleden heeft gemaakt. Er waren symptomen die daarop wezen. Los echter van de eventuele oorzaak of oorzaken is Shawn’s hart vanaf die fatale dinsdagavond niet meer op gang gekomen. Tot het moment van zijn overlijden is hij in leven gehouden met behulp van kunstmatige beademing.’

Tot nader order zijn alle trainingen afgelast en ook het complete wedstrijdprogramma tot en met het komende weekend voor alle teams van VSV Vreeswijk – zowel uit als thuis – is in overleg met de KNVB afgelast. De betreffende wedstrijden zullen op een later moment worden ingehaald.

In de kantine van VSV Vreeswijk is een hoekje ter nagedachtenis aan Shawn ingericht. Hier is ook een condoleanceregister, waarin door een ieder herinneringen aan Shawn en blijken van medeleven met zijn familie kunnen worden geschreven. De kantine is hiervoor opengesteld op:

  • donderdag 31 augustus van 19.00 uur tot 23.00 uur
  • zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 16.00 uur
  • zondag 3 september van 11.00 uur tot 16.00 uur

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk