Stichting MON zoekt betrokken buurtbewoners

Welk soort textiel of welk kledingstuk u ook wilt repareren, bij stichting MON kan dit allemaal. Heeft u problemen met het verstellen van uw broek, wil u de rits vervangen of een zoom in uw rok laten maken? Voor al deze textiel reparaties kunt u bij Stichting Mon terecht.

Stichting MON staat voor Migranten Ouderenorganisatie Nieuwegein, en sinds januari 2013 actief. Een van de belangrijkste doelstellingen is, dat alle buurtbewoners meedoen in de samenleving en betrokkenheid laten zien.
Hanan Amnouh is oprichtster van dit initiatief en word gesteund door Laila Kassem. Zij willen eenzame vrouwen uit hun isolement halen en de sociale contacten tussen de vrouwen bevorderen in de wijk. Zij vinden het belangrijk dat buurtbewoners leren om over hun culturele en religieuze grenzen heen te kijken en elkaar te herkennen en erkennen op basis van andere kenmerken die zij delen. Voor deze doelgroep zijn er verschillende activiteiten georganiseerd die tijdens dagbesteding in Wijkhuis de Steeg aan de Hoornseschans in de wijk Fokkesteeg zullen plaatsvinden.

Een groep van vrouwen met 7 verschillende nationaliteiten zijn daar bezig met o.a. sporten, wandelen, Nederlandse taalles, koken, handwerken en ook naaien. Tijdens de handwerk en naailessen is het ook mogelijk om als buurtbewoners uw kleding tegen een kleine vergoeding te laten repareren. Ook voor advies voor kledingreparaties, handwerken of interieur kunt u tijdens de inloop op dinsdag 10.00 uur tot 12.00 uur terecht. Daarnaast heeft Stichting MON ook een spreekuur Mantelzorg in het gebouw van de VitrasCMD. De dagbesteding is elke dinsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Samen bewegen is op de donderdag van 10.00 uur tot 11.00 uur. De wandelclub is actief op zondag van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren