Sportief dagboek deel (25)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het was een zonovergoten voetbalmiddag die ik dit keer niet op Parkhout doorbracht maar op De Kruisboog in Houten. Geinoord is immers al vrijwel zeker van de nacompetitie, daar zou de thuiswedstrijd tegen LRC weinig verandering in kunnen aanbrengen. En Delta Sports is mogelijk komend seizoen de opponent van Geinoord wanneer beide teams bij elkaar ingedeeld worden. Bovendien heb ik nog steeds een geen goede smaak overgehouden aan de recente trainerswissel bij de Nieuwegeinse club en had even weinig behoefte om ter plekke deze thuiswedstrijd te volgen. Daardoor miste ik helaas de minuut stilte voor Gerda Slot, een pure clubvrouw die de afgelopen week is overleden. Ze was onder meer voormalige secretaresse van de club.

Zoals gezegd, de wedstrijd in Houten werd het aantrekkelijk alternatief en daar heb ik zeker geen moment spijt van gehad. Delta Sports heeft een leuk, gemotiveerd team dat nog steeds kansrijk is in de titelrace waarbij de achterstand op koploper De Bilt intussen tot drie punten is teruggebracht. Tijdens de wedstrijd raakte ik in druk gesprek met erelid en oprichter Leo Willems en ook met de nieuwe trainer van Delta Sports, Herman Wallenburg die tussentijds al is vertrokken bij SO Soest.

Soms vraag ik me af hoe zinvol is om oefenmeesters op non-actief te zetten in een krampachtige poging het tij te keren. Zie het doelsaldo van Geinoord: daaruit blijkt zonneklaar dat de ploeg in alle opzichten kwaliteit mist om op eerste klasse-niveau mee te komen hetgeen al in het begin van dit seizoen zonneklaar was. Nu worden paniekmaatregelen genomen om alsnog klasse behoud te forceren, terwijl alle regelmatige bezoekers op Parkhout snakken naar een competitie waarin Geinoord gelijke tred houdt met de opponenten.

Op deze zaterdag was dat wel het geval tegen LRC dat pas ver in blessuretijd de enige treffer maakte via Arwin van Soest die een voorzet van Rick van Loo alsnog langs doelman Pascal Florie werkte. Voor de ploeg uit Leerdam een bevrijdende treffer omdat de formatie kansrijk blijft in de strijd om de derde periodetitel. En voor Geinoord veranderde er niets want ook ‘rivaal’ GJS verloor weer met dikke cijfers en zal vrijwel zeker degraderen. Het wachten is dus op de nacompetitie die over een maand zal beginnen. Hopelijk zal ik dan weer als toeschouwer langs de lijn staan!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren